Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies avaa EM-karsintaurakkansa tänään lauantaina Töölön Kisahallissa kello 18.30 hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan.

Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä kuvailee Koripalloliiton sivuilla Ranskaa huipputähtiä viliseväksi ja isokokoiseksi joukkueeksi, joka nojaa vahvasti laitureiden ja senttereiden pelaamiseen.

Yksilötaitoja Ranskalta riittää sillä joukkue on täyttä sekä WNBA- että Euroliiga-pelaajia suoraan maailman huipulta. Ranskan ilmoittamassa 13 pelaajan kokoonpanossa silmille hyppää erityisesti pituus, kun joukkueessa on peräti kuusi yli 190-senttistä pelaajaa.

– Muutamaa rotaation takapelaajaa lukuun ottamatta Ranska on todella iso kolmospaikasta eteenpäin. Levypallo-, irtopallo- ja kontaktipeli ovat ne kaikkein tärkeimmät asiat tässä pelissä. Pystymmekö vastaamaan heidän kokoonsa sydämellä ja kovalla työllä, Räikkä analysoi.

Kontrollikoripalloa pelaavan Ranskan monivuotinen luottotakapelaaja Celine Dumerc on jättänyt koripalloparketit taakseen. Kakkospointin paikalta aloitusviisikkoon nostettu Olivia Epoupa edustaa erilaista pelinrakentajatyyppiä, mutta edelleen ”Les Braqueuses” pysyy tyylilleen uskollisena.

– Epoupa ei ole niin kontrollipelin johtaja, mitä edeltäjänsä. Edelleen he pelaavat paljon settejä. Heillä on myös valmiuksia juosta kenttää, mutta eivät tee sitä yltiöinnokkaasti. Lähes kaikissa heidän hyökkäysseteissään haetaan ensisijaisesti kahta asiaa: post up -pelejä ja isojen pelaajien high low -pelejä. Puolustuspäässä punaisen langan löytäminen on vaikeaa. Paljon tuntuu olevan pelaajien itsensä vastuulla, että miten puolustavat esim. palloskriinejä. Hyökkäyspäässä he ovat kontrolloituja ja kurinalaisia, mutta puolustuksessa enemmän vaihtelevia, Räikkä sanoo.

– Jos meidän hyökkäyspään laatutekijät eli voittavat leikkaukset, osuvat skriinit ja pallonliike onnistuvat, niin heidän puolustuksensa voi olla vaikeuksissa. Se edellyttää myös, että viimeistelemme korkealla prosentilla omat mahdollisuutemme. Ranska on täynnä huippupelaajia, mutta he ovat rakennettu isojen pelaajien ympärille. Jos pystymme jarruttamaan heitä, niin ratkaisuksi nousee, että kykenevätkö heidän takapelaajansa ottamaan pelin reppuselkäänsä, Räikkä puntaroi.

Lähde: Basket.fi