Kimmo Muurinen pelasi upean uran seuratasolla ja edusti Susijengiä huikeat 156 kertaa.

Muurinen pelasi Suomen kenttien ohella ammattilaisena Italiassa ja Saksassa. Susijengistä hänet muistetaan armottomana taistelijana, joka antoi aina kaikkensa joukkueen eteen.

Kotikisat alkavat ensi torstaina ja kaikki Susijengin ottelut lienevät pelipäivään mennessä loppuun myytyjä. Arenan yleisökapasiteetti on 12 979. Muurinen on kokenut parketin puolella, millainen vaikutus yli kymmentuhatpäisellä kannattajajoukolla on.

– Sitä on vaikea kuvailla, koska se keskittyminen on siinä pelissä ja omassa pelisuorituksessa. Se on sellainen taustabuusti. Teet jonkun hyvän suorituksen, sitten kuulet yleisön, ääni nousee ja siitä tulee erityinen ekstranoste jalkoihin ja energiabuusti, Muurinen kuvailee Susijengi.comille.

Bilbaossa suomalaiset loivat huikean tunnelman. Muurinen aikoo olla paikalla todistamassa, millainen meno Helsingissä saadaan aikaan. Otteluiden seuraaminen lehtereiltä käsin tosin on joskus haastavaa.

– Riippuu mikä matsi on kyseessä. Oman 10-vuotiaan pojan matseja on ihan hirvittävän vaikea katsoa. En kyllä huutele sieltä ja pidän kaikki mölyt mahassa, mutta tulee kieltämättä kiemurreltua. Tuolla EM-kisakatsomossa kiemurrellaan varmasti taas, mutta pystyn hillitsemään itseni. Tykkään pitää matalaa profiilia, Muurinen naurahtaa.

Susijengi aloittaa kisat Ranskaa vastaan ensi torstaina klo 20.00.

Muurisen erikoishaastattelu julkaistaan Susijengi.comilla ensi viikon aikana.