Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

Ranska löi ripeästi taululle 14-0-johdon eikä enää katsonut taakseen, vaikka shokkialun jälkeen Susiladies paransi huomattavasti. Ranskalaiset heittivät haastetutkin heitot sisään, juoksivat riistoista helppoja ja jyräsivät korin alla.

– Tilanne oli se, että Ranskalla on 12 pelaajaa, jotka ovat isompia, vahvempia ja taitavampia kuin meidän vastaavat pelaajat. Valmistauduimme aivan tavallisesti ja ajattelimme, että pystymme yllättämään, mutta Ranska oli valmistautunut hyvin eikä ollut ylimielinen, niin tulos on tällainen, Taru Tuukkanen kiteyttää Koripalloliiton sivuilla.

Töölön Kisahalliin oli pakkautunut 924 katsojaa, jotka näkivät Euroopan huippujoukkueen tositoimissa. Pitkäraajainen ja monipuolinen Sandrine Gruda (21/7/4 syöttöä) ja väkivahva Endene Miyem (16/7) olivat vierasjoukkueen kirkkaimmat tähdet.

– Meillä oli Euroopan paras korisjoukkue Töölössä. Muutama kuukausi sitten he hävisivät EM-finaalin, mutta tänään heillä oli mukana vielä parempi joukkue. Alkuun pakotimme heidät niihin heittoihin, joita halusimme heidän heittävän, mutta nekin menivät sisään, päävalmentaja Pekka Salminen kertoi.

– Heidän kokoylivoimansa oli merkittävä. Emme ole tottuneet pelaamaan noin isoja pelaajia vastaan. Meidän pitää saada pelaajia pelaamaan korkealle tasolle Eurooppaan ja suomalainen joukkue pelaamaan isoon kansainväliseen sarjaan, jotta totumme.

Lähde: Basket.f