Euroopan koripallosarjoissa pudotuspelit ovat täyttä häkää käynnissä. Saksassa ja Itävallassa suomalaiset pääsivät juhlimaan voittoja.

Saksassa pyörähtivät käyntiin pudotuspelit. Götteningen Max Besselink oli sivussa kokoonpanosta, kun Göttingen aloitti 67-87 (36-44)-tappiolla Bayern Münchenia vastaan.

Göttingen joutui kahden otteluvoiton takaa-ajoasemaan, kun se hävisi myös toisen kohtaamisen. Toisessa Göttingen pisti Bayernin kuitenkin tiukoille, mutta joutui lopulta taipumaan 85-87 (43-55). Seuraavaksi ottelupari siirtyy Göttingenin kotikentälle.

Sunnuntai-iltana Mestarien liigan voittoa juhlinut Bonn palasi tositoimiin jo keskiviikkona, kun pudotuspelit alkoivat sen osalta Chemnitz 99ersia vastaan. Bonn tuli otteluun hyvällä jalalla ja otti selvän 94-63 (38-33)-voiton. Ennen ottelun alkua Tuomas Iisalo palkittiin Bundesliigan vuoden valmentajana. Iisalo palkittiin viikonloppuna myös Mestarien liigan vuoden valmentajana.

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Aatu Kivimäen Tigers Tübingen otti ensimmäisen askeleensa kohti Bundesliigaa kaatamalla ensimmäisessä välierässä Karlsruhen selvästi 95-51 (51-28). Kivimäki heitti ottelussa viisi pistettä, levypallon ja neljä syöttöä.

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden ei jättänyt mitään sattuman varaan Itävallan liigan viidennessä ja ratkaisevassa välierässä Flyers Welsiä vastaan, vaan otti vakuuttavan 100-81 (46-29)-voiton. Näin Swans jatkaa hattutempun jahtaamista, sillä se on aiemmin voittanut tällä kaudella Supercupin ja Cupin.

Finaalissa nähdään viime kauden uusinta, kun Swans pääsee hakemaan revanssia BC Viennaa vastaan.

Lähde: Basket.fi