Petteri Koposen edustama saksalaisjätti Bayern München jatkoi voittokulkuaan Saksan Bundesliigassa myös vuoden viimeisessä ottelussa ja pääsee lähtemään uuteen vuoteen tappioitta.

Bayern kukisti vuoden viimeisessä ottelussaan Bambergin 82-76 (43-39) Koposen nakuttaessa tilastoikseen yhdeksän pistettä, levypallon, syötön ja riiston. Bayern on voittanut kaikki 13 peliään Bundesliigassa.

Suomalaisvalmentajien kohtaamisessa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Crailsheim Merlins nappasi niskalenkin Daniel Janssonin apuvalmentamasta Ulmista. Crailsheim päätti vuotensa 91-79 (46-36)-voittoon. Crailsheim nousi vaikean kolmannen neljänneksen jälkeen voittoon viemällä päätösjakson 29-9.

– Tämä oli meille erittäin vaikea peli. Braunschweig-ottelun jälkeen meillä oli 36 tuntia aikaa valmistautua tähän peliin. Pojat tekivät erinomaista työtä. Ensimmäinen ja kolmas jakso olivat meiltä todella huonoja ja on vaikea sanoa miksi, mutta kolmannella meillä oli isoja ongelmia puolustuslevypalloissa.

– Se oli ongelmamme myös Würzburgia ja Braunschweigia vastaan. On uskomatonta kuinka paljon sydäntä pelaajamme osoittavat tällä hetkellä. Ei ole helppoa pelata kahta peliä kolmeen päivään ja olla riittävästi voimia näyttää tällaista asennetta, Tuomas Iisalo kiitteli Bundesliigan sivujen mukaan.

Crailsheimilla on nyt kahdeksan voittoa ja viisi tappiota. Ulmilla on sen sijaan kuusi voittoa ja seitsemän tappiota.

Daniel Herbertin apuvalmentama Frankfurt Skyliners hävisi vieraskentällä Ludwigsburgille 64-82 (38-46). Skylinersilla on neljä voittoa ja kahdeksan tappiota.

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa hävisi vieraskentällä Valencialle 91-98 (45-47). Salin merkkautti 10 pistettä, kaksi syöttöä ja yksi riisto. Teneriffa lähtee seuraavalle vuosikymmenelle yhdeksän voiton ja kuuden tappion saattelemana.

LEB Orossa Alex Murphy näytti jälleen vahvuutensa olemalla joukkueensa ykköstykki 16 pisteellä ja lisäksi hän keräsi kuusi levypalloa sekä kaksi syöttöä Gipuzkoan voitettua Alicanten 83-58 (32-27). Voitolla Gipuzkoa pääsee ensi vuoteen sarjan kärkipaikalta kerättyään 12 voittoa ja kolme tappiota.

Carl Lindbomin Radom koki kirvelevän 83-84 (50-43)-tappion Sopotille. Ottelu ratkesi Jeff Robersonin kolmen pisteen heittoon juuri pelikellon täyttyessä.

Lindbomille kertyi ottelussa kuusi pistettä, neljä levypalloa ja kolme syöttöä. Radomilla on Puolan liigassa seitsemän voittoa ja seitsemän tappiota.

Italian liigassa Topias Palmin Vanoli Cremona hävisi vieraskentällä Dinamo Sassarille 74-84 (44-38). Palmi jäi kuudessa minuutissa ilman tehomerkintöjä. Cremonalla on kahdeksan voittoa ja seitsemän tappiota.

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden pääsee vuoteen 2020 Itävallan liigan piikkipaikalta, kun se päätti vuotensa murskaavaan 90-49 (49-27)-voittoon Traiskirchen Lionsista. Swans on kerännyt alkukauden aikana 12 voittoa ja kolme tappiota.

Lähde: Koripalloliiton sivut.