Euroopan korissarjojen runkosarjat vetelevät viimeisiään ja Elias Valtosen Granada taisteli sarjapaikkansa puolesta elintärkeän voiton. Remu Raitasen ja Ilari Seppälän kaudet tulivat päätökseen.

Elias Valtosen Granada otti selkä seinää vasten kovan voiton kaataessaan vieraskentällä Zaragozan 84-77 (40-46). Granada oli otteluun lähdettäessä putoajan paikalla, kun Obradoiro oli aiemmin voittanut oman ottelunsa. Voitolla Granada puristi taas putoamisviivan päälle, kun viimeinen kierros on edessä sunnuntaina.

Valtonen auttoi joukkuettaan seitsemällä pisteellä, viidellä levypallolla ja riistolla.

Alexander Madsen jäi ilman tehomerkintöjä, kun Andorra taipui Breoganin vieraana 92-97 (38-48). Andorra on jo aiemmin varmistanut sarjapaikkansa.

LEB Orossa saatiin runkosarja päätökseen ja Alex Murphyn Estudiantes varmisti neljännen sijan voitettuaan Oviedon 75-61 (35-33). Murphy teki tarkkaa työtä upottaessaan kaikki heittonsa sisään keräten kuusi pistettä, levypallon ja torjunnan.

Estudiantes saa pudotuspeleissä vastaan Real Betisin.

Remu Raitasen kausi Cacereksen kanssa päättyi 62-80 (31-42)-tappioon Real Betisin vieraana. Raitanen saalisti yhdeksän pistettä, viisi levypalloa ja riiston. Caceresin kausi päättyi putoamiseen.

Kauden osalta Raitanen tilastoi keskiarvoikseen 7,7 pistettä ja 3,8 levypalloa 20 minuutin peliajalla.

Ilari Seppälän kausi Ranskan ProB:ssä tuli päätökseen, kun Saint-Chamond hävisi Lillen vieraana 64-68 (30-30). Seppälä auttoi joukkuettaan kolmella pisteellä, kahdella levypallolla ja syötöllä. Saint-Chamond jäi lopulta sijalle 12 kaksi voittoa pudotuspelipaikasta.

Kauden keskiarvoikseen Seppälä tilastoi 10,5 pistettä, 1,5 levypalloa ja 2,9 syöttöä.

Liettuassa saatiin runkosarja pakettiin ja Daniel Dolencin Mazeikiai hävisi kotonaan Nevezisille 81-93 (40-51). Dolenc heitti kaksi pistettä ja nappasi yhden riiston. Mazeikiai sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi ja jatkaa pelejä pudotuspeleissä.

Viron liigassa Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo on voiton päässä finaalista, kun se nappasi alkuviikosta kaksi voittoa Raplasta. Kalev/Cramo vei ensimmäisen välierän kotikentällään nimiinsä 106-51 (60-28) Kaukiaisen ollessa joukkueensa parhaimmistoa 14 pisteen, yhden levypallon, kahdeksan syötön ja kahden riiston tiilastoilla.

Toisessa välierässä Kalev/Cramo oli lähes yhtä ylivoimainen voittolukemien ollessa tällä kertaa 110-66 (49-27). Kaukiaiselle kertyi parissa minuutissa kaksi pistettä. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Perttu Blomgrenin Domzale eteni Slovenian välieriin pudottaessaan Podcetrtekin otteluvoitoin 2-0. Domzale nappasi toisen voiton lukemin 77-72 (41-35) Blomgrenin auttaessa joukkuettaan 10 pisteellä, kahdella levypallolla, kolmella riistolla ja torjunnalla. Välierissä Domzale saa vastaansa runkosarjan voittaja Krkan.

Saksan Bundesliigassa Jussi Laakson ja Daniel Herbertin valmentama Merlins Crailsheim piti sarjapaikkahaaveensa elossa voitettuaan Rostock Seawolvesin vieraskentällä 85-70 (36-29). Merlins on edelleen putoajan paikalla ja sen on voitettava viimeisessä pelissään ALBA Berlinin.

Aatu Kivimäen ja Daniel Janssonin Tigers Tübingenin putoaminen puolestaan varmistui, kun se hävisi Towers Hamburgille 78-93 (43-47). Kivimäki oli joukkueensa parhaimmistoa 10 pisteellä, kolmella syötöllä ja kahdella riistolla. Janssonin valmentama Tigers on sarjassa viimeisenä.

Lähde: Basket.fi