Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on myöntänyt naisten koripallon EM-kisojen 2027 järjestelyoikeuden Suomelle ja Liettualle. Päätös kruunaa suomalaisen koripalloilun historiallisen kotiarvokisaputken: alle 18-vuotiaiden miesten EM-kisat 2024, miesten EM-kisat 2025 ja naisten EM-kisat 2027.

Suomi haki vuoden 2027 EM-kisaemännyyttä yhteishakemuksella Liettuan kanssa. Maat jakavat alkulohkojen järjestämisen ja finaalivaihe pelataan Liettuassa. Suomessa pelipaikkana on Susijengin kotipesänäkin toiminut Espoon Metro Areena.

– Jokaisen urheilijan unelma on kilpailla arvokisoissa kotiyleisön edessä. EM-kotikisat ovat merkittävä virstanpylväs suomalaiselle naiskoripallolle ja tarjoavat tärkeän konkreettisen tavoitteen ja motivaation nuorille lahjakkuuksille ja heidän valmentajilleen. Monelle nuorelle pelaajalle tämä on myös ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä huipputason kansainvälistä naiskoripalloa paikan päällä, hehkuttaa Koripalloliiton valmennuksen johtaja Henrik Dettmann Koripalloliiton sivuilla.

– Naiskoripallossa on nähtävissä samanlainen noste, joka miesten puolella johti Susijengin huikeaan matkaan maailman rankingin sijalta 83 sijalle 20. Esimerkiksi tyttöjen maailman ranking hyppäsi jo tänä vuonna sijalle 15, Dettmann huomauttaa.

Lähde: Basket.fi