Viime keväänä Peli-Karhujen kanssa Suomen mestaruutta juhlinut Anissa Pounds pelasi uransa ensimmäisen ammattilaiskauden Espanjan Liga Femenina 2:ssa Maristas Corunan joukkueessa. Joukkueen kausi päättyi harmittavasti putoamiseen, mutta Poundsin kausi oli kokonaisuudessaan onnistunut.

Pounds lukeutui koko kauden joukkueen ehdottomiin avainpelaajiin pelaten keskimäärin yli 28 minuuttia ottelua kohden. Tehojakin syntyi komeasti 11,7 pisteen, 3,4 levypallon, 1,8 syötön ja 1,5 riiston keskiarvoilla. Joukkueen osalta kausi oli sen sijaan vaikeampi, kun se voitti kauden 26 ottelustaan vain viisi sijoittuen lohkossaan toiseksi viimeiseksi ja putosi näin sarjaporrasta alemmas.

– Tuloksellisesti joukkueena kausi ei mennyt niin hyvin, mutta omalta osaltani viihdyin kyllä tosi hyvin. Minulla oli iso rooli ja sain paljon vastuuta. Tykkäsin valmentajastamme ja hän auttoi minua todella paljon kauden aikana. Henkikohtaisesti tunnen menneeni kauden aikana eteenpäin. Olisin toivonut joukkueelle enemmän voittoja, mutten kadu lähtöäni tänne. Onneksi lähdin, Pounds kertaa kauttaan Koripalloliiton sivuilla.

Pounds kiittelee erityisesti päävalmentaja Ruben Vazquez Lopezin vaikutusta omaan kehitykseensä.

– Täytyy antaa valmentajalle iso kiitos, että hän jaksoi tulla aamuisin treenaamaan kanssani, kun muilla oli koulua ynnä muita juttuja. Hän auttoi minua henkilökohtaisesti todella paljon esimerkiksi siinä, että miten saan heiton nopeammin ilmaan, miten skriinistä pääsee peliin, nyt pystyn lukemaan kenttää paremmin ja osaan erilaisia viimeistelytapoja, Pounds kertoo.

Pounds vietti USA:n yliopistossa ensin neljä vuotta, jonka jälkeen hän palasi vuodeksi Korisliigaan pelaamaan ennen kuin päätti ottaa ensimmäisen askeleensa ulkomaille. Kokemus oli kokonaisuudessaan positiivinen.

– Täällä oli tosi helppo olla. Ainoa ongelma oli, että vain yksi joukkuekaveri puhui hyvin englantia, mutta onneksi valmentaja osasi myös. Kaikki toimi erinomaisesti ja seura oli aina auttamassa, mikäli jotain oli. Minulla ei ollut mitään vaikeuksia olla siellä.

Lähde: Basket.fi