Petteri Koponen oli Bayern Münchenin sankari, kun saksalaisjoukkue otti elintärkeän voiton Euroliigassa Barcelonasta. Koponen pääsi kuittaamaan entistä seuraansa vastaan upottamalla voittoheiton sisään summerin soidessa.

Koponen narutti viime hetkillä Barcelonan Jaka Blazicin ja upotti pitkältä lähteneen kakkosen sukasta läpi varmistaen Bayernille 73-71-voiton.

Jos alla oleva video suorituksesta ei aukea, katso se täältä.

Turkish Airlines EuroLeague

@EuroLeague
WINNER!

@KoponenPetteri keeps the @fcb_basketball season ALIVE!

#7DAYSMagicMoment

Koponen oli jälleen Bayernin paras pistemies 14 pisteellä. Tilastojaan hän kerrytti myös kolmella levypallolla ja syötöllä.

– Voitimme Koposen viimeisellä heitolla. Hän ei vain heittänyt sitä sisään, vaan hän oli erittäin hyvä ottelun aikana ja otti vastuuta, Bayernin päävalmentaja Dejan Radonjic kehaisi Euroliigan sivuilla.

Voitto piti Bayernin pudotuspelihaaveet elossa ja se on nyt kymmenentenä.

– Mielestäni taistelimme koko 40 minuuttia. Taistelimme ja pelasimme hyvää puolustusta. Tiesimme pelanneemme hieman heikosti edellisviikot ja halusimme näyttää olevamme eri joukkue. Teimme niin tänään ja voitto on aina voitto ja se kelpaa meille. Olen iloinen, että tein voittokorin. Jonain toisena päivänä se on joku muu, mutta tänään se olin minä, ja se tuntuu hyvältä. Se on hyvä tunne, pelasin kaksi vuotta Barcelonassa ja tiedän sieltä paljon ihmisiä. Totta kai kyseessä oli myös itselleni erityinen ottelu. Minulla oli vaikea ensimmäinen puoliaika ja taisin ottaa vain yhden heiton, mutta toisella puoliajalla valmentaja antoi minulle enemmän vastuuta ja olin hieman onnekas lopussa ja onnistuin heitossa, Koponen kertasi iltaansa Euroliigan sivuilla.

Lähde: Koripalloliiton sivut.