Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa nappasi ison voiton kaataessaan tiukan taistelun jälkeen Valencian. Petteri Koposen Reggiana ei sen sijaan selvittänyt tietään FIBA Europe Cupin Final Four –lopputurnaukseen. Ranskassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg on kovassa liidossa.

Teneriffa kaatoi kärkipään kamppailussa kotikentällään Valencian 90-86 (39-44) ja tukevoitti asemiaan sarjan kolmosena. Salin kirjautti kuusi pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä. Emir Sulejmanovic sai tilastoihinsa yhden pisteen, kaksi levypalloa ja riiston.

LEB Orossa suomalaiset pääsivät juhlimaan tärkeitä voittoja.

Roope Ahonen ei pelannut, mutta siitä huolimatta Breogan otti yhdeksännen peräkkäisen voittonsa ja jatkaa LEB Oron jatkolohkon piikkipaikalla kaadettuaan Palman vieraskentällä 74-76 (38-43).

Alex Murphy heitti seitsemän pistettä, kahmaisi neljä levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja riisti kertaalleen Granadan voittaessa Palencian 77-59 (33-34). Granada on lohkossa kolmantena.

FIBA Europe Cupissa Petteri Koposen Reggianan haaveet Final Fourista kariutuivat, kun italialaisjoukkue hävisi romanialaiselle Oradealle 64-71 (34-37). Koponen oli Reggianan parhaimmistoa 11 pisteellä, neljällä levypallolla, syötöllä ja riistolla.

Ranskan liigassa Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin liito jatkuu, kun Strasbourg otti makean revanssin cup-tappiosta kaataessaan Dijonin 84-78 (49-47). Voitto oli Strasbourgin seitsemäs peräkkäinen Ranskan liigassa ja joukkue on noussut kolmanneksi.

Ranskan ProB:ssä Carl Lindbom pääsi juhlimaan voittoa, kun Antibes voitti jumbofinaalissa Poitiersin 81-75 (37-36). Lindbom oli aloitusviisikossa heittäen kahdeksan pistettä, nappasi viisi levypalloa ja antoi kaksi syöttöä.

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän Aix-Maurienne urakoi loppuviikon aikana kahdesti. Perjantaina joukkue hävisi Evreuxille 73-80 (32-40). Lauantaina 28-vuotispäiviään viettänyt Seppälä heitti 11 pistettä ja antoi neljä syöttöä. Kantoselle kirjattiin kahdeksan pistettä, kolme levypalloa, viisi syöttöä ja yhden riiston.

Sunnuntaina joukkue koki kirvelevän tappion, kun Paris nousi päätösneljänneksellä ohi ja vei pelin nimiinsä 89-85 (42-40). Seppälä ja Kantonen olivat jälleen joukkueensa kantavia voimia, kun Seppälä taiteili 18 pistettä, viisi levypalloa ja kuusi syöttöä. Kantosen tilastorivi koristui 11 pisteellä, kahdella levypallolla ja viidellä syötöllä. Aix-Maurienne on sarjassa jaetulla viimeisellä sijalla.

Ranskan NM1:ssä Marius van Andringan Lorient voitti Angersin 73-68 (47-33). Van Andringa pussitti yhdeksän pistettä. Lorient on mukana kärkikastissa.

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim otti selvän 102-77 (48-42)-voiton Giessen 46ersistä. Crailsheim on sarjassa viidentenä.

Lähde: Basket.fi