Roope Ahonen pelasi kaksi edelliskautta Kreikan liigassa rodoslaisen Kolossosin riveissä, mutta täksi kaudeksi hän otti suunnakseen Espanjan ja LEB Orossa pelaavan Ourensen. Ahosen kesä meni pipariksi polvivamman takia, mutta hän on kuntoutunut ja pääsee aloittamaan kauden täydessä iskussa.

– Alustavasti piti taistella EM-paikasta, mutta se kariutui sitten polvivammaan. Kun pääsin täyteen kuntoon ja tuli tarjous, niin päätin tarttua siihen. Minulla on tilaisuus pelata hyvässä liigassa ja isossa roolissa. Täytyy vielä antaa iso kiitos maajoukkueen fyssareille ja ”Henkalle”, että sain olla maajoukkueen mukana kesällä kuntouttamassa ja harjoittelemassa. Siitä oli mieletön apu, Ahonen kiitteli Koripalloliiton sivuilla.

Ahoseen kohdistuvat Ourensessa isot odotukset. Ennalta luvassa oli paljon vastuuta ja iso rooli eikä Ahosen ole tarvinnut pettyä.

– Olen yksi joukkueen johtavista pelaajista ja se oli iso syy miksi tulin tänne. Kaikki ennakko-odotukset ovat toteutuneet ja vähän enemmänkin. Olen saanut luottamusta ja vastuuta sekä saanut vaikuttaa enemmän myös joukkueen pelaamiseen. Se on itselleni iso juttu. On ihan eri asia olla yksi joukkueen johtajista ja itseluottamus on ihan eri kuin, jos tuli penkiltä kentälle, Ahonen hehkutti.

Myös espanjalainen peli on miellyttänyt Ahosta.

– Täällä pelataan taitokorista ja nopeaa peliä. Olen tykännyt tosi paljon.

Viime kaudella Ourense oli sarjassa yhdeksäs ja jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle. Ahosen tavoitteet ovat tämän kauden osalta korkealla.

– Pudotuspelit olisivat ensimmäinen tavoite, mutta itse asetan tavoitteet aina mahdollisimman korkealle. Mielestäni voimme olla top 3 -joukkue. Meillä on pari pelaajaa vasta tullut joukkueeseen emmekä ole hirveästi treenanneet vielä yhdessä, mutta siitä huolimatta peli on jo ihan hyvällä mallilla, Ahonen totesi luottavaisena.

Ourensen kauden avaus on lauantaina Breoganin vieraana.