Tomas Murphy sivusi piste-ennätystään Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa. Aloitusviisikkoon nostettu Murphyn veljeskatraan nuorin tehtaili 21 pistettä ja 12 levypalloa Northeasternin selkeässä voitossa.

Kahdeksannen kerran tällä kaudella aloitusviisikossa pelannut Murphy johdatti yliopistonsa 58-73 (29-28) -voittoon Towsonista. Murphy (21/12/3 syöttöä/2 riistoa) pelasi uransa suurimmat minuutit vääntäen 37 minuutissa pelitilanneheittonsa 8/12 ja kolmosensa 2/3.

Andre Gustavson ja Richmond tekivät Atlantic 10 -konferenssin historiaa heittäen pelitilanneheittonsa 67% (32/48) ja voittaen La Sallen 84-75 (44-43). Gustavson viihtyi parketilla viisikkopelaajana 28 minuuttia, joiden aikana hän keräsi itselleen neljä pistettä ja yhden levypallon.

Tuukka Jaakkolan Cal Poly sai maksettua kalavelkoja parin viikon takaa piestyään Big West -konferenssissa Havaijin yliopiston 80-88 (40-38). Jaakkola pelasi 20 minuuttia tehtaillen seitsemän pistettä, kolme levypalloa, yhden syötön ja kaksi torjuntaa.

Southland-konferensissa Samuli Niemisen Stephen F. Austin murskasi Incarnate Wordin 54-81 (24-41). Nieminen pelasi ottelussa 15 minuuttia, joiden aikana hän kokosi tilastosarakkeeseensa kaksi pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä ja yhden riiston.

Edon Maxhunin Long Beach State taisteli puolustuksensa myötä jakoajan kautta 71-67 (26-32, 59-59) -voittoon UC Riversidea vastaan. Maxhuni jäi pisteittä pelaamassaan seitsemässä minuutissa.

Remu Raitasen ja San Franciscon neljän ottelun mittainen voittoputki katkesi, kun Santa Clara veti pidemmän korren 65-68 (30-33). Raitanen tarjoili yhden syötön pelaamassaan neljässä minuutissa.

Elias Valtonen ja Arizona State voittivat kolmannen peräkkäisen ottelunsa Pac-12-konferenssissa venymällä vahvan toisen puoliajan turvin 59-69 (34-28) -voittoon Californiasta. Valtonen jäi pisteittä pelaamassaan yhdessä minuutissa.

Lähde: Koripalloliiton sivut.