Pallot pomppivat perjantaina Karkkilan torin viereisellä kadulla, joka oli suljettu Pirkka Street Basket -tapahtumaa varten. Perjantai sattui olemaan myös toripäivä ja monet torille tulleet pysähtyivätkin katsomaan alakoululaisten pelejä.

– Hienoa, kun on kaikkea tällaista nuorille. Ihania pieniä kirittäjiä tuolla, iloitsi eräs torin laidalta peliä katsonut rouva Koripalloliiton sivuilla.

– Kiva katella. Kyllä mekin aikanaan pelattiin, mutta ei me niitä askelia osattu – juostiin vain pallon kanssa. Ei silloin mitään tällaisia tapahtumia ollut, kertoi sen sijaan pelejä hetkeksi katsomaan pysähtynyt vanhempi mies.

Vuoden hauskinta koulupäivää Karkkilassa oli viettämässä 250 alakoululaista, jotka nauttivat liikunnan riemusta hymyssä suin. Pelaamisen lisäksi paikalla nähtiin jälleen vaikka mitä tanssimuuveja ja esimerkiksi jo perinteeksi muodostunut letkajenkka pyöri ympäri tapahtuma-aluetta. Vaikutti kuin käynnissä olisi ollut keikka, kun oppilaat olivat piirittäneet lavan ja lauloivat kovaan ääneen kaiutimista soineiden biisien sanoja.

– Me ei oikeastaan tehdä pelien jälkeen muuta kuin kannusteta ja temppuilla, kertoi Pistepiste -joukkueessa pelannut Rosaliia samalla hyppien.

Karkkilan Pirkka Street Basket -tapahtuma järjestettiin jälleen Karkkilan Urheilijoiden vankan talkoojoukon voimin. Korit nousivat hetkessä pystyyn ja tapahtuma purettiin myös ennätystahdissa. Eväät tapahtumaan tarjosi K-Supermarket Karkkila.

Suomen Koripalloliitto täyttää tänä vuonna 80 vuotta ja seurat ovat olleet Koripalloliiton toiminnan ytimessä koko tämän ajan. Pirkka Street Basket -tapahtumia mukana järjestävistä seuroista kerätään pieni fakta seuran omasta historiasta kiertueuutisten yhteyteen.

Karkkilan Urheilijat -seura perustettiin vuonna 1968, kun Karkkilan Sisu ja Karkkilan Työväen Urheilijat yhdistivät voimansa kahtia jakautumisen jälkeen. Kahtia jakautumisen taustalla oli ollut poliittiset syyt, mutta lopulta yhteinen neuvottelutilaisuus johti yhteistyön syntymiseen. Karkkilan Urheilijat on tunnettu erityisesti koripallon saralla, mutta seuran lajivalikomasta löytyvät myös paini ja petankki.

Pirkka Street Basket 2019 on osa Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää lasten liikunnallisuutta. Kevään 2019 kiertueella järjestetään 19 katukoristapahtumaa yhdessä paikallisten seurojen ja K-kauppiaiden kanssa.