Susijengi on asettunut Istanbuliin ja aloittaa jatko-ottelut EM-kisoissa kohtaamalla lauantaisessa neljännesvälierässä Italian. Susijengi ja Italia ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana kohdanneet 11 kertaa, ja kohtaamisissa kymmenestä Italia on onnistunut vääntämään voiton.

Italian täsmäase Susijengiä vastaan on ollut erityisesti pallollisiin takapelaajiin kohdistuva koko kentän pallonpaine, joka on saanut Suomen hyökkäyksen kerta toisensa jälkeen pois raiteiltaan.

Tänä kesänä joukkueet kohtasivat kahdesti Cagliarissa, missä Italia kuittasi voitot pistein 78-64 ja 75-70 Susijengin pelatessa ilman Petteri Koposta.

– On päivänselvää, että nimenomaan Italian puolustusta vastaan meidän on oltava rohkeita – mutta myös huolellisia. Sanoisin kuitenkin, että hyökkäyspelistämme löytyy vaihtoehtoja, millä pystymme haavoittamaan Italiaa.

– Näissä kisoissa on nähty, että Italiaa vastaan meidän tyylisemme joukkueet ovat pärjänneet hyvin, Susijengin valmentaja Lassi Tuovi viittaa Liettuan ja Saksan voittoihin Italiasta basket.fi:n mukaan.