Saksan Bundesliigassa ChemCats Chemnitzissä pelanneen suomalaisen Camilla Grönbergin, 25, kausi on ohi alaraajavamman takia.

Grönberg loukkasi alaraajansa joukkueen harjoituksissa viime viikolla ja käy tällä viikolla leikkauksessa. Vamma pitää Grönbergin poissa pelikentiltä noin vuoden päivät.

Grönberg pelasi toista kauttaan ammattilaisena. Viime kaudella hän pelasi Saksan 2. Bundesliigassa Homburgin riveissä ja siirtyi täksi kaudeksi Bundesliigaan Chemnitziin. Grönberg lukeutui koko kauden Chemnitzin luottopelaajiin kirjauttaen keskimäärin yli 20 minuuttia peliaikaa ja tilastokeskiarvot näyttivät 3,5 pistettä, 1,7 levypalloa ja 0,5 syöttöä. Chemnitzin kausi on ollut kuitenkin vaikea, sillä joukkue on tällä hetkellä sarjassa viimeisenä.

– Joukkue taistelee tällä hetkellä putoamista vastaan ja kausi on ollut aikamoista taistelua sekä joukkueelta että henkilökohtaisesti. Olemme joutuneet pelaamaan ja harjoittelemaan koko kauden aika pienellä kokoonpanolla, Grönberg kertaa mennyttä kautta.

Grönberg joutuu seuraamaan joukkueen loppukauden esityksiä sivusta ja aikoo pitkän kuntoutusjakson aikana keskittyä opiskeluihinsa.

– Olen saanut gradun tehtyä, mutta koulua on vielä pari vuotta jäljellä. Nyt pystyn panostamaan siihen sitten hieman enemmän, Grönberg kertoo tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Naantalin Koripalloilijoiden kasvatti pelasi ennen siirtymistään ulkomaille neljä kautta Naisten Korisliigassa Turun Riennossa, Äänekosken Huimassa sekä Catz Lappeenrannassa. Hänet valittiin Naisten Korisliigan Vuoden tulokkaaksi kaudella 2013-14 ja Vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi kaudella 2014-15. Hän on pelannut yhteensä 10 naisten maaottelua.

Chemnitzissä pelaa lisäksi Susiladiesin Veera Pirttinen.

Lähde: Koripalloliiton sivut.