Kotkan KTP-Basket katkaisi lauantaina Korisliigan sarjakärjen Helsinki Seagullsin kahdeksan ottelun voittoputken koriluvuin 101–85 (44–51).

Voitto irtosi KTP:lle vahvan toisen puoliskon myötä. Kotkalaiset voittivat Seagullsin puoliaikatauon jälkeen 23 pisteellä.

Seagulls vei ottelua ensimmäiset 25 minuuttia. Parhaimmillaan Seagulls käväisi kymmenen pisteen johdossa kolmannen neljänneksen alussa.

KTP oli lauantaina erityisen vahva korin läheisyydessä, sillä kahden pisteen yritykset onnistuivat kotijoukkueelta yli 70 prosentilla.

KTP hävisi edellisen kotiottelunsa murskaavasti, kun Salon Vilpas mätti peräti 129 pistettä. KTP:n voiton arvoa kasvattaa se, että joukkue pelasi ilman kookasta DeAndre Danielsia.

– Salo-pelin jälkeen meillä oli kriittinen videopalaveri. Niissä on aina riskinä, miten pelaajat sen ottavat, mutta nyt pelaajat ottivat palautteen hienosti vastaan. Danielsin poissaolo myötä jokainen pelaaja nosti panostaan ja meidän pelaajat näki, mihin me voimme päästä jos tahtotaso on tätä luokkaa. Nuorten poikien minuutit olivat tärkeitä. Meille erittäin tärkeä voitto, olo on helpottunut, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen tuumi Koripalloliiton sivuilla.

Byron Wesley (28/13/3s), JayVaughn Pinkston (18/5/4s) ja Kevin Langford (22/2) paikkasivat Danielsin poissaoloa erinomaisesti. Myös Joonas Lehtoranta (12/2) pelasi vahvasti.

Seagullsin parhaat olivat Elijah Stewart (19/2/4s) ja Antti Kanervo (18/1/4s).

Vierailija Tampereen Pyrintö aiheutti Lahti Basketballille jo kuudennen peräkkäisen tappion. Pyrintö haki voiton Lahdesta lukemin 84–88 (36–46).

Pyrintö johti ottelua ensimmäiset 27 minuuttia. Viimeiset 13 minuuttia johtoasema vaihtelikin sitten tiuhaan. Lopulta Pyrinnön väkivahva Khalil Small (17/4) varmisti sarjapisteiden matkaamisen Tampereelle. Small teki viimeisellä minuutilla joukkueensa kaikki kuusi pistettä.

Aikanaan Lahdessa Suomen mestaruutta juhlinut Ray Nixon (11/3) oli tyytyväinen joukkueensa voittoon.

– Hauska peli ja mukavaa olla takaisin Lahdessa. Tuttuja naamoja ja hyvä voitto.

Pyrinnön syömähammas oli järkäle BJ Raymond (24/7/3s).

Lahti Basketballilta edukseen esiintyivät etenkin kapteeni Vesa Mäkäläinen (18/7) sekä Courtney Stockard (19/3).

– En tiedä, mitä ensimmäisellä puoliajalla tapahtui. Välittäminen pelistä ja joukkueesta puuttui. Kolmas jakso oikein hyvä, mutta neljännellä jaksolla pienet asiat eivät ihan onnistuneet. Meillä oli momentum, mutta emme onnistuneet sitä käyttämään, LaBan päävalmentaja Petri Velling harmitteli.

Lahti Basketball on hävinnyt kahdeksasta kotiottelustaan peräti seitsemän.

– Ei ole kaukana, että saadaan peli kuntoon, mutta täytyy olla mukana pelissä koko 40 minuuttia, jos Korisliigassa haluaa voittaa, Mäkäläinen tiesi.

Lahtelaiset matkaavat keskiviikkona Kouvojen vieraaksi. Pyrintö pelaa tuolloin Lapualla.