Suomen naisten haastajamaajoukkue pelaa keskiviikkona yhdeksännestä sijasta Napolin universiadeissa, kun Suomi voitti Romanian lopulta selkeästi 50-73 (29-36).

Suomi nappasi johtoaseman, jonka se piti loppuun saakka, avausneljänneksellä. Suomi vei ja Romania vikisi, kun suomalaiset myllyttivät taululle lukemat 14-27.

– Alku oli aivan häikäisevää korista. Sen jälkeen kaveri alkoi hieman hyökätä kovempaa meitä kohti, olivat aggressiivisia ja hakivat hyökkäyslevypalloja, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kertoo Koripalloliiton sivuilla.

Puoliajaksi Romania pääsi seitsemään pisteeseen, mutta toisella puoliajalla suomalaiset karkasivat lopullisesti. Kolmannella neljänneksellä Suomi veti eron takaisin kaksinumeroiseksi ja löi lopullisen naulan arkkuun pitäen Romanian viimeiseen kymmeneen minuuttiin vain kahdeksassa pisteessä.

– Puolustuksen kautta saimme koneen käyntiin, pallon liikkeelle hyökkäyksessä ja luotua laadukkaita heittoja.

Suomen pistenikkarit olivat Sara Bejedi (22/5/6 syöttöä/6 riistoa) ja Anniina Äijänen (10/5). Ella Salminen (2/5) kärsi virhevaikeuksista, mutta pisti etevimmin vastaan Romanian fyysisille isoille pelaajille. Petra Noponen (0/3) taas erottui edukseen puolustuksessa.

Suomi pelaa yhdeksännestä sijasta keskiviikkona Suomen aikaa kello 11:30, kun vastaan tulee Unkari.