Suomen alle 20-vuotiaiden joukkueen haaveet mitalista kotikisoissa kariutuivat tänään karulla tavalla. Sudenpentujen tie nousi komeiden Espanja ja Ranska-voittojen jälkeen pystyyn neljännesvälierässä Liettuaa vastaan. Baltian maa oli parempi lukemin 62-81.

Liettua johti ennen viimeistä neljännestä Suomea jo 27 pisteellä, mutta ero saatiin kavennettua nopeasti puoleen. Suomen paras pelaaja oli tässäkin ottelussa Lauri Markkanen, joka kirjasi itselleen 22 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Markkanen ei päässyt valmentaja Anton Mirolybovin päätöksen myötä pelaamaan tärkeitä loppuminuutteja. Paloa jatkaa olisi riittänyt.

– Olisin halunnut tulla takaisin kentälle ja pelata loppuminuutit. Tuntui, että olisimme pystyneet nousemaan peliin mukaan. Näissä kisoissa kovat pelit ovat hyvin kehittäviä, mutta tällä kertaa valmentaja teki tuon ratkaisun, Markkanen harmitteli pelin jälkeen Ilta-Sanomille.

Suomella on vielä jäljellä sijoitusotteluja. Ensimmäisen kerran pelataan perjantaina Pasilan urheiluhallissa Sloveniaa vastaan.