Uudenkaupungin Korihait on solminut yhden kauden kattavan pelaajasopimuksen amerikkalaisen laiturin Luke Meiklen kanssa.

24-vuotias ja 206-senttinen Cal Poly -yliopiston kasvatti Mikle saapuu Uuteenkaupunkiin Espanjasta, missä hän pelasi ensimmäisen ammattilaiskautensa Zamoranon joukkueessa nakuttaen 29 pelatun ottelun keskiarvoikseen runsaat 24 peliminuuttia, 8,7 pistettä ja 4,3 levypalloa.

Meiklen lisäksi haipaidassa nähdään alkavalla kaudella myös kaksi Korihait-kasvattia, kun parhaillaan 16-vuotiaiden maajoukkueessa pelaava Tommi Lehtonen sekä 17-vuotias Eemil Wahlbäck astuvat mukaan edustusjoukkueen remmiin.

Lehtonen otti tuntumaa Korisliigaan jo viime kaudella muutamassa ottelussa. Myös Wahlbäck oli keväällä edustusjoukkueen harjoitusringissä, mutta joutui loukkaantumisesta johtuen seuraamaan pelit vielä vaihtopenkin puolelta.

Valmentaja Jordi Juste on iloinen seuran omien nuorten nousemisesta mukaan edustusjoukkueeseen.

– Sekä Tommi että Eemil ovat osoittaneet halunsa tehdä lujasti töitä. On todella hienoa, että oman seuran nuoret pelaajat ovat valmiita ottamaan seuraavan askeleen pelaajina. Onkin erittäin tärkeää, että luomme heille ympäristön, jossa heidän on turvallista yrittää ja erehtyä. Ja sen jälkeen uskallusta yrittää aina vain uudelleen, Juste sanoo Korihaiden verkkosivuilla.

Korihait on solminut aiemmin pelaajasopimukset tulevalle kaudelle Elias Lahdensuun, Henri Ventoniemen, Miikka Marttisen, Elias Eerikinharjun ja Valtteri Leinon kanssa.

Lähde: Korihaiden verkkosivut