Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann johdatti Susijengin välipäivän harjoitukseen hyväntuulisena ja virkeänä, vaikka alla olikin enemmän tai vähemmän huonosti nukuttu yö tunteikkaan Ranska voiton jälkeen.

– Oltiin kahden vuoden takaa opittu sen verran, että jos joudutaan jatkoajalle niin kannattaa se peli voittaa, Dettmann nauroi Yle Urheilun mukaan.

Ottelu noudatti hämmentävän tarkasti kahden vuoden takaisen EM-ottelun kaavaa. Ottelu eteni jälleen jatkoajalle, jossa Suomi oli tällä kertaa parempi.

– Tunnelma joukkueessa on nyt tietysti aika hyvä. Joukkue alkaa ymmärtää, että kyllähän tässä on potentiaalia – ja että potentiaalia on ehkä vielä enempäänkin, Dettmann mietti.

– Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta koko kesänä, kun pelattiin niin, että kaikki pelaajat olivat ihan terveinä.

A-lohkossa vietetään perjantaina välipäivää, mutta Suomen valmennusjohto pohtii jo kiihkeästi juonia tulevan vastustajan Slovenian varalle.

– Slovenia pelaa kaikenlaisia pieniä ”kikkajuttuja”. He ovat myös ehkä enemmän hyökkäysorientoitunut joukkue kuin Ranska. Perustavat pelaamisen pieneen viisikkoon, mikä tekee joukkueesta myös liikkuvamman kentällä, Dettmann analysoi tulevaa vastusta.

Dettmann myös muistutti, että Suomi on niin ikään Slovenialle tiettyine vahvuuksineen vaikea vastus.

On silti syytä erehtyä luulemasta, että vastus torstaista helpottuisi merkittävästi. Slovenialta löytyy NBA:n nykyisiä ja tulevia tähtiä, kuten 31-vuotias Goran Dragic ja tulevaisuuden superlupaus 18-vuotias Luka Doncic. Lisäksi joukkue on FIBA:n rankingissa sijalla kahdeksan.

– Ei me kyllä olla ennakkosuosikki, eikä millään ilveellä meistä sitä tehdä, Dettmann tuhahti.

– Slovenialla on NBA-pelaajia, jotka ovat pelanneet vuosia liigassa. Dragicinkin pistekeskiarvo on lähemmäs 20 pinnaa. Että kyllä Slovenia on ennakkosuosikki.

Lähde: Yle Urheilu