Suomen koripallomaajoukkue on pelannut EM-kisoissa nyt kolme ottelua, joista kaksi viimeisintä kahden päivän sisään.

On selvää, että tiivis ottelutahti näkyy pelaajien väsymyksenä. Myös loukkaantumisriski kasvaa, kun pelaajat ovat tositoimissa peleissä kahtena peräkkäisenä päivänä.

– Tällä tasolla pitäisi pelata vain joka toinen päivä. Näyttää siltä, että nämä peräkkäiset pelipäivät syö kokoonpanoja aika paljon. Oli ikäviä tapahtumia, joka söi meidän takamiespuolta. En tiedä, mikä on tilanne, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann sanoi viitaten Jamar Wilsoniin ja Mikko Koivistoon, jotka loukkaantuivat molemmat sunnuntaisessa Puola-voitossa.

Detmmannin pointti on selkeä. Jos pelaamisen tahti olisi hitaampi, pelaajat pysyisivät paremmassa kunnossa – ja ennen kaikkea terveinä.

– Ajattelu pitää olla tässä urheilussa, että pelaajat ensin. Se on kuitenkin kaikkein tärkein asia. Ei näitä pelejä ole kiva pelata, jos on mieletön määrä väsyneitä jätkiä, jotka linkuttelee siellä puolirampoina.

Suomen ottelut jatkuvat tiistaina Islantia vastaan. Aiemmasta kolmesta pelistä Susijengi on voittanut Ranskan ja Puolan ja hävinnyt Slovenialle.