Tuomas Iisalon luotsaama Paris Basketball jatkaa puhtaalla pelillä EuroCupissa, kun Mikael Jantunen oli jälleen isossa roolissa voitto-ottelussa. Severi Kaukiainen puolestaan loisti FIBA Europe Cupissa ja Erik Murphy debytoi uudessa seurassaan.

Jantunen oli jälleen isossa roolissa, kun Paris Basketball kaatoi EuroCupissa kahden jatkoajan jälkeen London Lionsin 106-102 (48-41, 84-84, 97-97). Jantunen heitti yhteensä 12 pistettä, joista neljä ensimmäisellä jatkoajalla. Lisäksi hän saalisti kuusi levypalloa, kolme syöttöä ja torjunnan ennen virhetilinsä täyttymistä. Yhteensä pariisilaiset menettivät kolme pelaajaansa ennenaikaisesti viiden virheen myötä. Siitä huolimatta joukkue pystyi kaivamaan voiton itselleen.

Mestarien liigassa Teneriffa nousi viime viikolla 19 pisteen takamatkalta voittoon, mutta nyt asetelmat kääntyivät, kun Darüssafaka kiri kotikentällään 18 pisteen eron kiinni ja oli lopulta kotikentällään vahvempi 88-84 (34-48). Sasu Salin ei yltänyt ihan viime viikon kaltaisiin urotekoihin, mutta hän kasasi kolme pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.

Alexander Madsenin VEF Riika koki kirvelevän 73-74 (32-38)-tappion Cholet’n vieraana. Ottelun päätyttyä tulostaululla olivat tasalukemat 74-74, mutta tulostaululle oli virheellisesti merkitty VEF:lle yksi piste liikaa, joka korjattiin varsinaisen peliajan jälkeen. Madsenille kirjattiin ottelussa seitsemän pistettä, seitsemän levypalloa, kaksi syöttöä ja torjunta.

Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi 19 pisteellä, mutta siitä huolimatta Legia Varsova haki pisteet FIBA Europe Cupin ottelussa 86-77 (51-38). Kaukiainen täytteli tilastojaan myös neljällä levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Levice on hävinnyt molemmat ottelunsa.

Erik Murphy debytoi Gunma Crane Thundersin riveissä tilastoimalla kymmenessä minuutissa kuusi pistettä, kolme levypalloa ja syötön. Thunders kuitenkin taipui Sendai 89ersin vieraana 75-87 (33-42).

Henri Kantosen ja Daniel Dolencin Mazeikiu otti kauden avausvoittonsa Liettuan liigassa, kun se haki Neptunasin vieraana 87-84 (47-38). Kantonen heitti kolme pistettä, otti kuusi levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Dolencille merkittiin kahdeksan pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja torjunta.
Ottelutilastot

Mazeikiu oli alkuviikosta tositoimissa myös toisen kerran, kun se hävisi cupin ottelussa Utenus Juventukselle 75-86 (34-47). Dolenc ei ollut tällä kertaa kokoonpanossa, mutta Kantonen kantoi vastuuta 13 pisteen, kolmen levypallon ja kahden syötön tilastoilla.

Lähde: Basket.fi