Mestarien liigassa Alexander Madsenin edustama VEF Riika ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg ottivat tiukan otteen jatkopaikasta. Muutenkin useat suomalaispelaajat ja –valmentajat pääsivät voittotunnelmissa viettämään joulua.

Madsen oli vahvana, kun VEF Riika kaatoi Baltian paikallisottelussa Rytas Vilnan 84-60 (44-29). Madsen oli lähellä tupla-tuplaa kahdeksan pisteen, yhdeksän levypallon, kolmen syötön ja torjunnan tilastoilla.

Tuovi sen sijaan luotsasi Strasbourgin niukkaan 79-76 (43-33)-voittoon kreikkalaisesta Peristeristä. VEF Riika ja Strasbourg jakavat lohkon kärkipaikkaa kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla.

Espanjan LEB Orossa Alex Murphy ja Granada päättivät vuotensa 78-71 (30-39)-voittoon Huescasta. Murphy heitti yhdeksän pistettä, otti viisi levypalloa ja antoi yhden syötön. Granada lähti tauolle sarjakolmosena seitsemän voiton ja kolmen tappion saldolla.

LEB Platassa Fiifi Aidoon Benicarlo voitti Jairisin 73-71 (42-27). Aidoon tilastoihin merkittiin kaksi pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä. Benicarlo on lohkossaan yhdeksäntenä voitettuaan kymmenestä pelistään neljä.

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim lähti joulun viettoon sarjan jaetulta kärkipaikalta voitettuaan kotikentällään Frankfurt Skylinersin 76-64 (34-34). Samalla joukkue tarjosi oivan synttärilahjan Kailiolle, joka vietti tiistaina 38-vuotispäiviään.

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen otti kauden toisen voittonsa kaataessaan vieraskentällä Karlsruhe Lionsin 93-82 (47-53). Elias Valtonen heitti hienosti 12 pistettä ja sai tilastoihinsa myös kolme levypalloa, kolme syöttöä ja riiston.

Topias Palmi heitti kolme pistettä ja otti kaksi levypalloa, kun Cremona hävisi kotikentällään Sassarille 75-95 (41-41). Cremonalla on neljä voittoa ja seitsemän tappiota.

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden eteni Itävällan Cupin finaaliin kaatamalla Viennan 79-64. Daniel Dolenc viimeisteli 10/3/3-tilastot. Swans Gmunden kohtaa 23.1. pelattavassa finaalissa Oberwartin.

Lähde: Basket.fi