Jo viidettätoista vuottaan Susijengissä pelaavalle ikinuorelle MaSu-Basketin kasvatti Sasu Salinille kesken kauden pelattavat arvokisakarsinnat ovat aina yhtä odotettu tilaisuus päästä tuttuun ja turvalliseen ympäristöön tutussa ja turvallisessa roolissa.

– Tässähän on ehtinyt kulua jo puoli vuotta edellisestä Susijengi-tapahtumasta, kun marraskuun karsintaikkunaa ei tällä kertaa pelattu. Ihan tuli ikävä, Salin hymyilee Koripalloliiton sivuilla.

– Jos on ollut seurajoukkueessa vaikkapa vähän vaikeampaa, täällä saa aina tuoreen startin tuttujen kavereiden luota ja voi ammentaa siitä energiaa ja onnistumisia kauteen. Toisaalta jos seurajoukkueessa kulkee, sillä samalla hyvällä vireellä on helppo tulla tänne. Ihan joka jätkä nauttii mahdollisuudesta pelata näitä pelejä.

Samaan aikaan Susijengillä on käynnissä prosessin luonteelle ominainen murrosvaihe.

Tässä murrosvaiheessa on toisen vuotensa Susijengin kapteenina aloittava Salin sen ylivoimaisesti kokenein pelaaja neljällätoista maajoukkuevuodellaan, 140 miesten maaottelullaan, 1386 maaottelupisteellään, viisillä EM-kisoillaan ja kaksilla MM-kisoillaan.

Salinin takana uuteen rooliin ja kasvaneeseen vastuuseen ovat päässeet kasvamaan myös mm. joukkueen ”kolmikymppisten kerho” Ilari Seppälästä Daniel Dolenciin ja Topias Palmista Alexander Madseniin sekä viime vuosina Susijengin runkomiehiksi varttuneet, mutta edelleen vasta noin 25-vuotiaat Edon Maxhuni, Elias Valtonen ja Mikael Jantunen.

– Sitähän tämä on. Kun yksi pelaaja astuu syrjään, seuraavan on otettava roolinsa. Micke Jantunenkin on vielä nuori pelaaja, mutta hänellä on sen verran kokemusta kovista ammattilaissarjoista ja Susijengistä, että hän on kasvanut vuosi vuodelta isompaan rooliin. Tai Edonista (Maxhuni) on kasvanut pelaaja, joka puhuu yhä useammin merkityksellisiä eikä vain puhu pelkän puhumisen vuoksi, Sasu iskee silmää.

Susijengin kansainvälisillä kentillä kasvavien pelaajien määrä on ollut jo pidemmän aikaa kasvussa. Maxhuni ja Jantunen ovat joukkueidensa kantavia voimia Ranskan liigassa, Elias Valtonen on palannut Espanjan liigan Manresan runkomiehistöön yhden hiljaisemman kauden jälkeen ja Alexander Madsen on tehnyt alkuvuonna läpimurron Andorrassa.

– Mitä kovemmissa liigoissa nämä kaverit pelaavat, sen parempaa pelivalmiutta se tietää meille. Mickellä ja Edonilla on ollut aivan erinomainen kausi Ranskassa, Elias pelaa kovalla itseluottamuksella ja Mädi on käyttänyt saamansa mahdollisuuden Andorrassa. Oli hauska katsoa vuoden alussa Espanjan liigan highlighteja YouTubesta ja bongata sieltä muutama tuttu ”Mädi-donkki”, analysoi Salin.

Serbia isännöi Susijengiä Belgradissa perjantai-iltana 23.2. ja Susijengi kohtaa Tanskan Espoo Metro Areenalla maanantaina 26.2. klo 18.30.

Lähde: Basket.fi