Susiladiesin kulmakiviin viime vuosina kuulunut Tapiolan Hongan kasvatti Evita Iiskola, 25, on lopettanut koripallouransa.

– Jonkin aikaa ollut jo sellainen fiilis, että sitä kaipaa jotain muutakin elämään kuin vain pallon pomputtamista. Sisäinen motivaatio ei myöskään ole enää sillä tasolla, mitä se on ennen ollut, joten huomasin, että sitä alkoi kyseenalaistamaan omaa tekemistään. Varmasti omalla loukkaantumishistorialla on myös ollut tekemistä tämän päätöksen kanssa, Iiskola selventää.

Iiskola keräsi kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan riveissä palkintokaappiinsa runsaasti SM-mitaleja sekä nuorten että aikuisten sarjoissa. Cup-voittoa kauden 2010/11 Naisten Korisliigan kehittyneimmäksi pelaajaksi palkittu Iiskola juhli kahdesti.

Tahkottuaan nuorella iällä Naisten Korisliigaa Iiskola siirtyi neljäksi kaudeksi NCAA:han Providencen yliopistoon. Yhdysvalloissa vietettyjen vuosien jälkeen Iiskola pelasi ammattilaisena Saksassa ja Italiassa. Naisten maajoukkueessa Iiskola ehti pelata 40 ottelua.

– Tämä ei tietenkään tarkoita, ettenkö enää koskaan koripalloa pelaisi. Kuka sitä tietää, jos löydän intohimon koripalloon vuoden tai parin päästä. Sitä vaihtoehtoa en sulje koskaan pois. Lopettaminen tuntuu nyt parhaalta vaihtoehdolta, koska saan lopettaa omille ehdoillani, enkä esimerkiksi vakavan loukkaantumisen takia.

Lähde: Basket.fi.