Susijengin vastustajat vuosien 2017-18 MM-karsintojen alkulohkoon arvottiin sunnuntaina iltapäivällä Suomen aikaa Kiinan Guangzhoussa. Kiinan maajoukkueen avainpelaaja Yi Jianlian toimi onnettarena, kun Susijengi arvottiin Euroopan karsintojen F-lohkoon yhdessä Tshekin, Islannin sekä yhden elokuun MM-esikarsinnoissa määriteltävän joukkueen kanssa.

– Helppoa tietä MM-kisoihin yhdellekään joukkueelle ei olisi tullut, vaikka kuinka olisi päässyt valitsemaan. Meidän tapauksessamme on sanottava, että huonomminkin olisi voinut käydä, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann kommentoi arvontatulosta Koripalloliiton sivuilla.

Susijengin kanssa samassa arvontakorissa olleista joukkueista Kroatia arvottiin samaan MM-karsintalohkoon Italian ja Romanian kanssa, Israel kohtaa Kreikan ja Iso-Britannian ja Turkki puolestaan Latvian ja Ukrainan.

– Toisesta arvontakorista halusimme välttää Kreikan ja Italian kohtaamisen. Kuudennen arvontakorin joukkueista Islanti on meidän kirjoissamme arvostettu vastustaja. Urheiluihmiset tietävät, että Islannin tapauksessa ei merkitse valtion vaan sydämen koko, ja että erityisesti vieraskentällä tulee olemaan erittäin vaikea pelata.

Jokainen MM-karsintalohko täydentyy vielä yhdellä joukkueella elokuussa pelattavien MM-esikarsintojen jälkeen. Esikarsintoihin osallistuu 12 joukkuetta, joista kahdeksan jatkaa MM-karsintoihin. Esikarsinnoissa ovat mukana mm. Ruotsi, Viro, Makedonia ja Bulgaria, ja Suomen lohkoon arvotaan yksi esikarsintojen lohkovoittajista.

– Äärettömän kovatasoiset karsinnat tulossa – etenkin, koska saamme vielä yhden lohkovoittajan omaan lohkoomme, Dettmann päättää.

Susijengin tulevista MM-karsintavastustajista Tshekki kunnostautui toissa kesän EM-kisojen yllätysjoukkueena kaatamalla Kroatian neljännesvälierissä ja sijoittumalla kisojen seitsemännelle sijalle. Saavutus oli Tshekin maajoukkuehistorian kaikkien aikojen paras.

Islanti teki puolestaan debyyttinsä EM-kisakentillä fanaattisen kannattajajoukkonsa tukemana kesällä 2015 Berliinin EM-alkulohkossa. Islanti jäi kisoissa voitoitta, mutta haastoi Saksan, Italian ja Turkin tasaisiin otteluihin ja pelasi viime kesän EM-karsinnoissa tiensä myös vuoden 2017 EM-kisoihin. Islanti on Suomen kumppanimaa Helsingin EM-alkulohkossa.

MM-karsintojen ensimmäinen vaihe pelataan marraskuussa 2017, helmikuussa 2018 ja kesäkuussa 2018. Jokaisen lohkon kolme parasta joukkuetta etenee pelikauden 2018-19 aikana pelattaviin karsintojen toiseen vaiheeseen.

MM-karsinnat huipentuvat Kiinassa 31.8.-15.9.2019 pelattaviin MM-kisoihin.

Lähde: Basket.fi