Kansainvälinen koripalloliitto FIBA palkitsi ansioituneita jäsenmaita maailmankongressissaan Hong Kongissa.
FIBA:n maailmankongressi päättyi Hong Kongissa kunnianosoituksiin, kun perjantai-iltana palkittiin ansioituneita jäsenmaita Kultaisilla, Hopeisilla ja Pronssisilla kunnianosoituksilla.

– Maajoukkuetoiminta on heijastuma suomalaisesta koripallosta. Tästä palkinnosta kiitos ja onnittelut lähtevät paitsi pelaajille, myös heidän valmentajilleen niin seura- kuin maajoukkuetasolla, Koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann kiittää.

Suomen Koripalloliitto sai korkeimman tunnustuksen, kun se palkittiin FIBA:n Kultaisella kunnianosoituksella. Kunnianosoituksen perusteena mainittiin erinomainen kehitys poikien koripallossa vuosien 2014-2017 aikana.

– Erityisen hienoa huomionosoituksesta tekee se, että kunnianosoitus tulee korkeimmalta mahdolliselta taholta ja se koskee nuoria ja nuorten toimintaa. Tämä on jälleen yksi osoitus siitä, että olemme oikealla tiellä ja laaja-alaiset panostuksemme laatuun ja pelaajien kehityspolkuun tuottavat tuloksia.

Muut Kultaisen kunnianosoituksen saaneet maat olivat Serbia, Bosnia ja Hertsegovina, Portugali ja Alankomaat.

Hong Kongin maailmankongressiin kokoontui edustajia 146 FIBA:n jäsenmaasta. Yhteensä jäsenmaita on 213.

Hong Kongin maailmankongressin jälkeen kansainvälisen koripalloyhteisön katseet suuntautuvat Kiinan Guangzhouun, jossa arvotaan vuoden 2019 MM-karsintalohkot sunnuntaina.

Suomi on mukana Euroopan MM-karsintojen 32 joukkueen joukossa, jotka arvotaan neljän maan lohkoihin. Karsinnoissa joukkueet kohtaavat toisensa koti- ja vieraskentällä marraskuussa 2017 ja helmi- ja kesäkuussa 2018.

MM-karsintalohkojen arvonta suoritetaan sunnuntaina 7.5. noin kello 11.00 Suomen aikaa ja arvontaa voi seurata suorana Susijengin Facebookissa.

Lähde: Koripalloliiton sivut.