Linda-Lotta Lehtorannan Keltern eteni Saksan Bundesliigan finaaliin. Sofia Pelanderin Norrköping puolestaan jäi voiton päähän finaalista Ruotsissa.

Saksan Bundesliigassa Lehtorannan Keltern oli voittanut ensimmäisen välierän ALBA Berliiniä vastaan kotonaan, mutta joutui toisessa taipumaan vieraskentällä 67-74 (38-30). Lehtoranta oli tehokkaana 10 pisteen, yhden levypallon ja kolmen syötön tilastoilla.

Kolmannessa ja ratkaisevassa välierässä Keltern ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan voitti kotonaan selvästi 84-62 (43-33) ja vei otteluparin näin 2-1 edeten finaaliin. Tällä kertaa Lehtoranta kirjautti tililleen kolme pistettä, levypallon, viisi syöttöä ja riiston.

Finaalissa Keltern saa vastaansa runkosarjan voittaneen Hannoverin, joka vei oman välieräparinsa Panthers Osnabrückia vastaan suoraan kahdessa ottelussa.

Sofia Pelanderilla oli Ruotsissa sauma samaan temppuun, kun Norrköping Dolphins lähti viikonloppuun 2-1-johdossa Södertäljeä vastaan ja Dophinsin ensimmäinen ottelupallo oli kotikentällä. Södertälje haki Norrköpingistä ryöstön 79-64 (40-37) ja siirsi ratkaisun viidenteen peliin. Pelander oli joukkueensa paras pistenainen 15 pisteen saldolla ja lisäksi käsiin tarttui yhdeksän levypalloa, kaksi riistoa ja peräti neljä torjuntaa.

Kotihallissaan Södertälje oli vahva voittaessaan selvästi 84-53 (49-32). Pelander oli jälleen joukkueensa ykkösnimi 15 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplalla. Lisäksi tilastot täyttyivät syötöstä, riistosta ja kahdesta torjunnasta.

Samalla päättyi myös Pelanderin ja Norrköpingin kausi. Pelander aloitti kautensa Tshekin liigassa KP Brnossa, jossa hän pelasi 12 ottelua 4,6 pisteen ja 4,0 levypallon keskiarvoilla. KP Brnon kanssa Pelander pääsi myös pelaamaan EuroCupia viisi peliä 3,6 pisteen ja 1,0 levypallon keskiarvoilla. Norrköpingissä pelejä kertyi 11 keskiarvojen ollessa 9,4 pistettä, 7,8 levypalloa ja 1,1 syöttöä ottelua kohden.

Helmi Tulosen Lucca varmisti sarjapaikkansa voittamalla Play Out -ottelussa Moncalierin 73-61 (50-25). Lucca vei ottelusarjan näin 2-1 ja säilytti sarjapaikkansa. Tulonen ei pelannut ottelussa.

Ensimmäisellä kaudellaan Serie A1:ssa pelannut Tulonen tilastoi kauden keskiarvoikseen 5,6 pistettä, 3,3 levypalloa ja 0,6 syöttöä hieman vajaan 15 minuutin peliajalla.

Espanjassa kausi päättyi suomalaiskohtaamiseen, kun Anniina Äijäsen ja Veera Pirttisen Bembibre sai kotikentälleen Annika Holopaisen Araskin. Molemmat joukkueet olivat jo menettäneet pudotuspelimahdollisuutensa ja lopulta Bembibre päätti kautensa 74-54 (35-30)-voittoon. Pirttinen oli suomalaiskolmikon tehokkain seitsemällä pisteellä, kahdella levypallolla ja syötöllä. Äijänen säesti kuudella pisteellä, levypallolla ja riistolla. Holopainen merkkautti Arasikille kaksi pistettä, viisi levypalloa ja riiston. Voitolla Bembibre nousi Araskin ohi sarjassa ollen lopulta yhdeksäs. Araski päätyi tasapisteisiin kymmenenneksi.

Äijänen kasasi kauden tilastokeskiarvoikseen 4,8 pistettä, 4,4 levypalloa ja syöttö noin 23 minuutin peliajalla. Pirttisen keskiarvoiksi muodostuivat 4,5 pistettä ja 1,6 levypalloa noin 16 minuutin vastuulla. Holopaisen tilastoihin kirjattiin viiden pisteen ja 2,6 levypallon keskiarvot lähes 19 minuutin aikana.

Lähde: Basket.fi