Kaksi suomalaisen koriksen legendaa päättävät seurajoukkueuransa perjantaina Korisliigan pronssiottelussa Seagulls-Kataja Basket, kun maajoukkueen tukipilarit Shawn Huff ja Petteri Koponen päättävät uransa Seagullsin pelipaidassa.

Koponen on pelannut Korisliigassa 220 ottelua 9,7 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Palkintokaapista löytyy kaksi kultaista mitalia Espoon Hongan riveistä 2007 ja 2008. Koponen on valittu kahdeksan kertaa urheilutoimittajien valitsemana Vuoden koripalloilijaksi.

Koponen pelasi ammattilaisurallaan Suomen lisäksi Italiassa, Venäjällä, Espanjassa ja Saksassa. Koponen pelasi kivikovassa Euroliigassa 154 ottelua 8,2 pisteen keskiarvolla. Koponen oli ensimmäinen suomalainen ykköskierroksen NBA-varaus (2007).

Susijengi-kapteeni Huffin vastaavat luvut Korisliigassa puolestaan ovat 231 ottelua ja 9,3 pistettä. Kullat puolestaan ovat Espoon Hongan paidassa keväiltä 2002 ja 2003. 208 maaottelua Susijengissä pelannut Huff pelasi Valparaison yliopistouran jälkeen ammattilaisena Kreikassa, Italiassa, Saksassa, Ranskassa sekä Suomessa. Saksan Bundesliigassa Huff pelasi kuuden kauden aikana 188 ottelua.

Lähde: Basket.fi