Helsinki Seagulls on kiinnittänyt joukkueensa vahvuuteen kaksi nuorta lupausta, kun viime kaudella ensimmäiset Korisliiga-ottelunsa pelannut Erik Waxlax jatkaa Gulls-paidassa 1+1 mittaisella jatkosopimuksella. Lisäksi 20-vuotias Sami Tahvanainen liittyy mukaan joukkueen kokoonpanoon.

Tuulennopeana takamiehenä tunnettu Erik Waxlax edusti Seagullsia päättyneellä kaudella yhteensä 19 ottelussa, minkä lisäksi hän pelasi 23 ottelua Miesten 1A-divisioonassa HNMK:n joukkueessa. MaSu-Basketin kasvatilta löytyy kokemusta myös nuorten maajoukkueista 47 ottelun verran.

– Hienoa, että Erik jatkaa Seagullsin ryhmässä. Hän tuo takakentällemme paljon energiaa sekä hyvän lisän pointtipaikalle. Erik esiintyi edukseen viime kauden loppupuolella, kun joukkue kärsi useista loukkaantumisista. Hän pelasi todella kypsästi muun muassa silmieni alla Kauhajoella, päävalmentaja Jussi Laakso toteaa Seagullsin verkkosivuilla.

– Sami on älykäs koripalloperheen vesa, jonka kehitys on ollut kausi kaudelta nousujohteista. Nyt hänelle tarjoutuu jälleen uusi porras noustavaksi, kun hän pääsee mittaamaan taitojaan kokeneen joukkueen harjoituksissa Korisliiga-tasolla. Isoimmat peliminuutit tarjoutuu edelleen HNMKY:ssa, mutta hänellä on myös mahdollisuus murtautua Seagullsin kokoonpanoon, Laakso jatkaa.

Lähde: Seagullsin verkkosivut