Suomen 20-vuotiaat miehet voitokkaita – alle 16-vuotiaille tappio

© Kuva: Juha Tamminen

20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisoissa Portugalissa Sudenpennut sai käännettyä hyviä puolustuksia nopeiksi toisella puoliajalla ja tassutteli 63-52 (31-30) -voittoon Unkarista. Suomen 16-vuotiaat pojat puolestaan hävisivät valmistavassa maaottelussa Kroatialle Kisakalliossa.

20-vuotiaiden miesten ottelu oli tasainen puoliaikaan asti, mutta hiljalleen Sudenpennut sai revittyä eroa Unkariin. Päätösneljänneksen alussa Suomi sai vedettyä eron yli kymmeneen, mutta Unkari pysyi voittokamppailussa kiinni miltei viimeiselle minuutille saakka.

– Vastassa oli joukkue, joka juoksi paljon erilaisia set-hyökkäyksiä. Ne, jotka aamulla valittiin, että otetaan heiltä pois, myös saatiin. Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli vaikeuksia heidän kori kori -linjan palloskriinien puolustamisessa, mutta puoliajalla sitä painotettiin ja saimme sen korjattua, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen toteaa Koripalloliiton sivuilla.

– Meidän takamiehet teki hienoa työtä rikkoen skriinejä. Riistot saimme tällä kertaa käännettyä koreiksi. Jos olisimme osuneet paremmin kolmosissa, niin suoritus olisi ollut ehkä erinomainen.

Suomen onnistujat olivat tuttu nelikko Jesper Granlund (12/4), Ricky Waxlax (8/3/3 torjuntaa), Niilo Kärkkäinen (13/2/4 syöttöä/4 riistoa) ja Aleksi Liukko (10/10).

16-vuotiaiden poikien kahden kotimaaottelun ensimmäisessä osassa Kroatia veti pidemmän korren Sudenpennuista Kisakallion Susi Training Centerissä. Kroatia karkasi ensimmäisellä puoliajalla ulottumattomiin ja nappasi 50-81 (16-47) -voiton.

– Erittäin kunnioitettava on tämä Kroatian koripallokulttuuri. Suomalaisen koripallon näkökulmasta on tärkeää, että pääsemme tällaisten haasteiden ääreen jatkuvasti, jotta kehityksemme voi jatkua kohti Euroopan kirkkainta kärkeä, Suomen päävalmentaja Ville Neva sanoo Koripalloliiton sivuilla.

– Näin tasokkaan haasteen kohdatessamme emme saa ottaa taka-askeleita ja ruveta epäröimään, vaan on uskallettava heittäytyä peliin ja pelattava rohkeasti niin yksilöinä kuin erityisesti yhdessä. Ottelun voittajasta ei puoliajan jälkeen valitettavasti ollut epäilystä, mutta toinen puoliaika antoi lupauksia siitä, että kykenemme nostamaan tasoamme. Parannettavaa on paljon ja sitä sinnikkäästi lähdetään tekemään.

Suomen parhaimpiin pistemiehiin kuuluivat Tuukka Juntunen (14/2), Aku-Petteri Kuusinen (10/1) ja Eino Pällijeff (10/4).

Lähde: Basket.fi