Jamar Wilson otti ratkaisupelaajan raskaan ja vastuullisen viitan niskaansa Suomen ja Ranskan välisen EM-avauksen jatkoajalla. Ja millä tavalla. Wilson tehtaili pisteitä toisensa perään johdattaen Suomen lopulta huikaisevaan 86-84 jatkoaikavoittoon koripallon suurmaa Ranskasta.

Kaikki muistavat myös kahden vuoden takaiset tapahtumat, kun Suomi kohtasi niin ikään EM-avauksessa Ranskan. Myös tuolloin Jamar Wilson oli Suomen ykköspelaaja. Tänään mies jatkoi tuttua vastustajaa vastaan siitä mihin tuolloin niukkaan tappioon päättyneessä ottelussa jäi.

Wilsonin ratkaiseva voittoon johtanut kori oli taidetta. Hän lähti ottelun viimeiseen hyökkäykseen välittämättä Lauri Markkasen rakentamasta screenistä, ajoi röyhkeästi korille ja pussitti ratkaisevat pisteet Susijengille.

– Olemme käyttäneet samaa kuviota koko kesän. Laurin screeni oli vain harhautus, oli tarkoitus, että se antaa minulle hiukan tilaa ja pääsen ajamaan korille, Wilson naureskeli Ilta-Sanomien haastattelussa.

Wilson näki voiton peruskivenä puolustuksen.

– Nyt puolustimme, en halua sanoa vihdoin, mutta me puolustimme. Ranska turhautui, mutta emme mekään saaneet heittoja sisään. Se ei kuitenkaan haitannut, koska puolustuksemme antoi meille tilaisuuden voittaa, Wilson sanoi.

Lähde: Ilta-Sanomat