Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 12. – 13.1.2018. Seminaarin avauspäivän esiintyjät on nyt kiinnitetty ja ilmoittautuminen on avattu.

Nuorisovalmennusseminaari teemaksi on valittu ”Korintekotaito” ja teemaa halutaan lähestyä mahdollisimman monista eri tulokulmista. Korintekotaidon opettaminen ja harjoitteleminen on yksi keskeisimmistä valmennuksen osa-alueista läpi koripalloilijan urakaaren ja siksi seminaari haluaa pureutua tällä osa-alueella kehittymiseen mahdollisimman monipuolisesti. Aihe luonnollisesti koskettaa kaiken ikäisten koripalloilijoiden valmentajia.

– Valitsimme seminaarin teemaksi korintekotaidon, joka on varmasti aihe, mihin ei koskaan voi panostaa liikaa. Lisäksi korien tekeminen on pelissämme se kaikkein siistein juttu syöttämisen ohella. Aihetta pyrimme lähestymään monipuolisesti – teknisestä, taidollisesta, pelitaidollisesta, henkisestä, fyysisestä ja taktisestakin näkökulmasta. Olemme saaneet perjantain esiintyjiksi osaamista maamme huipulta, kun Ilkka Palviainen ja Jussi Immonen ovat lupautuneet mukaan, kertoo seminaarin järjestelyistä vastaava Jussi Räikkä Koripalloliiton sivuilla.

Ilkka Palviainen on viime vuodet toiminut päävalmentajana Korisliigassa ja siirtyi kesällä Koripalloliiton ja Kisakallion palvelukseen yhtenä vastuualueenaan yläkoululeirityksen kehittäminen. Jussi Immonen puolestaan toimii kuluvalla kaudella Helsinki Seagullsin fysiikkavalmentajana. Molemmilla miehillä on vuosien kokemus nuorten maajoukkueista.

Nuorisovalmennusseminaarin loput esiintyjät julkaistaan lokakuun aikana.

Nuorisovalmennusseminaari on osa Koripalloliiton tarjoamaa vuosittain järjestettävää valmentajakoulutusta. Seminaarin aiheet käsittelevät pääosin lapsi- ja nuorisourheiluvaiheen koripallovalmennusta.