Suomi-koripallon suurlupaus Lauri Markkanen, 19, on hiljentänyt ympärillään velloneen huhumyllyn ilmoittautumalla ehdolle NBA:n kesän 2017 varaustilaisuuteen. Markkanen tiedotti päätöksestään torstai-iltana Suomen aikaa Tucsonissa. NBA Draft järjestetään 22. kesäkuuta Yhdysvalloissa.

213-senttinen jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti, Markkanen, johti tulokaskaudellaan Arizonan Pac-12-konferenssin mestaruuteen ja NCAA:n 16 parhaan joukkoon ja lähtee kohti draftia suomalaisittain ennennäkemättömän vahvoista asetelmista.

Markkasen päätös asettua ehdolla NBA:n varaustilaisuuteen kypsyi nopeasti kauden päätyttyä 71-73-lopputurnaustappioon Xavieria vastaan.

– Kausi loppui odotettua aiemmin ja joukkue oli ymmärrettävästi alamaissa. Nukuimme yön yli, lensimme takaisin Tucsoniin ja kotiin päästyäni mietin hetken valintaani, Markkanen kertoo.

– Päätin tarttua mahdollisuuteen ymmärrettyäni, että minulla on mahdollisuus lähteä ja elämänmittainen unelma on aivan nurkan takana. Tartuin puhelimeen, kerroin perheelleni ilouutiset ja kaikki olivat tukenani päätöksessä.

Kesän 2017 NBA:n varaustilaisuus järjestetään vajaan kolmen kuukauden päästä torstaina, 22. kesäkuuta toistaiseksi julkistamattomassa paikassa.

NBA-joukkueiden ja pelaajien valmistautuminen varaustilaisuuteen alkaa virallisesti 9.-14.5. Chicagossa järjestettävällä NBA Draft Combine -leirillä. Suuren päätöksensäkin jälkeen Markkanen pysyy vielä tiiviisti koulun penkillä.

– Hoidetaan ensiksi kouluvuosi loppuun tyylillä täällä Tucsonissa. Katsotaan aikataulua sitten, Markkanen hymyilee.

– En vielä osaa sanoa varaustilaisuutta koskevista odotuksista sen enempää, mutta minne ikinä päädynkin, olen valmis tekemään kaikkeni joukkueeni eteen.

NBA:han on aiemmin varattu kaikkiaan kuusi suomalaispelaajaa: Erik Murphy (2012), Petteri Koponen (2007), Hanno Möttölä (2000), Timo Saarelainen (1985), Kalevi Sarkalahti (1973) ja Kari Liimo (1969).

Lähde: Basket.fi