Lahti Basketball ja kapteeni Vesa Mäkäläinen,33, ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen. Viime kaudella Vesa uurasti keskimäärin 27 minuuttia ja viimeisteli siinä ajassa kelpo tilastot 10.5 pistettä, 4.2 levypalloa, 2.0 syöttöä ja upotti kolmoset kovalla 43.6% tarkkuudella. Mäkäläinen aloittaa jo 14. kautensa Korisliigassa.

Uusi päävalmentaja Pieti Poikola oli sangen mielissään, kun Mäkäläinen allekirjoitti jatkosopimuksen.

– Vesa on ollut mukana nostamassa Lahden koripalloa uuteen nousuun. Hänen merkityksensä projektillemme on suurempi, mitä vain kentällä näkyy. Hän on esimerkkinä uudelle pelaajasukupolvelle ja pystyy auttamaan lahjakkuuksiamme kehittymään Suomen ja Euroopan koripallohuipulle. Pelillisesti Vesa on konseptimme ilmentymä. Hän pystyy pysäyttämään liigassa kenet tahansa ison pelaajan. Vesan arvo ei ole vain 1vs1 -puolustus, vaan pystyy kommunikoinnillaan ja sijoittumisellaan auttamaan muita pelaajia olemaan aggressiivisempia.

– Myös hyökkäyksessämme hänellä on paljon annettavaa. Vesa on erinomainen syöttäjä ja ymmärtää kollektiivisen koripallon arvon. Erinomaisena kolmen pisteen heittäjänä Vesa tuo tilaa muille kentällä ja mahdollistaa todella ison viisikon peluuttamisen”, kommentoi päävalmentaja Poikola seuran verkkosivuilla.

Mäkäläinen itse katsoo tulevaan kauteen motivoituneena.

– Sopimuksesta on erittäin hyvät fiilikset ja odotan innolla tulevaa uutta kautta. Viime kausi jäi kesken, mikä jätti asioita hampaan koloon. Tulevalla kaudella on taas upeaa päästä pelamaan LaBassa, upealle lahelaiselle yleisölle. Lahti Basketball never stops!!, kommentoi iloinen Vesa Mäkäläinen.