Annika Holopaisen Wasserburg ja Camilla Grönbergin Bad Homburg aloittivat vuoden ryminällä Saksan sarjoissa ja Taru Tuukkanen jatkoi jälleen mainioita esityksiään Espanjassa.

Holopaisen vuosi starttasi keskiviikkona Saksan Bundesliigan ottelulla Heidelbergiä vastaan. Wasserburg ei antanut vierailijoilleen mitään mahdollisuuksia, vaan iski taululle tylyt 116-54 (53-24)-voittolukemat. Holopainen keräsi 17 minuutissa kuusi pistettä, yhden levypallon, yhden syötön ja kaksi riistoa.

Wasserburg oli toistamiseen tositoimissa sunnuntaina, kun se kohtasi vieraskentällä Hallen. Wasserburgin vahva meno sai jatkoa 107-76 (56-37)-voitolla. Holopainen joutui jättämään sunnuntaisen pelin väliin alaraajavamman takia. Wasserburg pitää sarjan kärkipaikkaa hallussaan 12 voitolla ja kahdella tappiolla.

Anni Mäkitalon Donau-Ries taipui Bad Aiblingin vieraana niukasti 74-78 (43-42). Mäkitalo heitti 20 minuutissa viisi pistettä, antoi yhden syötön ja riisti vastustajalta pallon kahdesti. Donau-Ries on voittanut puolet 14 ottelustaan.

Kakkosbundesliigassa Grönbergin Bad Homburg palasi talvitauolta tehokkaasti hakien selvän 95-54 (44-24)-voiton Schifferstadtista. Grönberg oli tehokkaana viimeistellen 20 minuutissa 10 pistettä ja tilastoihin merkattiin myös kaski levypalloa sekä kaksi syöttöä. Bad Homburg on eteläisessä lohkossa toisena yhdeksällä voitolla ja kolmella tappiolla.

Italiassa alkukauden pelannut Evita Iiskola on tehnyt sopimuksen Kakkosbundesliigassa pelaavan Panthers Osnabrückin kanssa. Iiskola debytoi uuden joukkueensa riveissä paikallisottelussa Osnabrücker Titansia vastaan ja Panthers otti ottelusta niukan 63-62 (29-30)-voiton. Iiskola pelasi 22 minuuttia ja tilastoi kuusi pistettä, kaksi levypalloa, kolme syöttöä sekä yhden torjunnan. Panthers pitää pohjoislohkon kärkipaikkaa kymmenellä voitolla ja kahdella tappiolla.

Espanjan liigassa Tuukkanen oli johdattamassa Zaragozaa 90-69 (54-35)-voittoon Bizkaiasta. Aloitusviisikkoon kuulunut Tuukkanen nosteli 20 minuutissa kahdeksan pistettä ja otti neljä levypalloa. Voitto oli Zaragozalle kolmas peräkkäinen ja sen saldo on 11 voittoa ja viisi tappiota, joka oikeuttaa sarjassa neljänteen sijaan.

Alkukauden Espanjan Liga Femenina 2:ssa CB Aros Patatas Hijolusan joukkueessa pelannut Sophie Weckström on purkanut sopimuksensa seuran kanssa. Weckström pelasi yhteensä 12 ottelua 19,5 minuutin keskiarvolla tilastoiden keskimäärin 5,7 pistettä, 1,7 levypalloa, 0,5 syöttöä ja 0,9 riistoa ottelua kohden.

Lähde: Koripalloliiton sivut.