– Hirveästi ei ole vastustajista tietoa. Ilmeisen hyviä joukkueita on tulossa vastaan, sillä ne ovat omien maidensa parhaimmistoa, Juho Nenonen naurahtaa ennakoidessaan Liga Sudamericanaa.

Liga Sudamericana on yhtä vieras koko Etelä-Amerikalle kuin Nenoselle ja hänen joukkueelleen Ciclista Olimpicollekin. Kyseessä on seurajoukkueiden turnaus, jossa pelaa maanosan parhaita seuroja. 16 joukkueen turnaus on kasattu Argentiinan, Bolivian, Brasilian, Chilen, Kolumbian, Perun, Uruguayn sekä Venezuelan joukkueista.

– Siellä taitaa tulla vastaan perinteistä chileläistä, venezuelalaista ja brasilialaista koripalloa pelaavia joukkueita. Heti ensimmäisessä pelissä on vastassa Akeem Scottin joukkue ja edessä on mukava jälleennäkeminen. Viimeksi taisimme olla yhteyksissä vuoden 2008 mestaruusjuhlissa, Nenonen toteaa koripalloliiton tiedotteessa.

Scott on pelannut kotimaisessa Korisliigassa Korihaissa, Pussihukissa, Espoon Hongassa ja Lappeenrannan NMKY:ssä. Tällä kaudella Scott edustaa Chileläistä CDU Concepcionia.

Liga Sudamericana alkaa Suomen aikaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Nenosen edustama Olimpico lähtee mukaan korkein tavoittein.

– Tämä on seuralle ensimmäinen kerta, kun se on mukana kansainvälisessä turnauksessa. Niinpä siihen satsataan paljon, Nenonen sanoo.

Olimpicon tavoite ei ole tuulesta temmattu. Viime kaudella se voitti pohjoisen lohkon runkosarjan ja on aloittanut tämänkin kauden vahvasti ottaen kuudesta pelatusta ottelusta neljä voittoa.

– Oma peli on hieman hakusessa, pystyn kyllä parempaan. Tällä hetkellä minulla on puolustava rooli, enkä ole ottanut hirveästi ratkaisuja hyökkäyspäässä, Nenonen kuvailee alkukauttaan.

Susijengin laitahyökkääjä on vakiinnuttanut paikkansa joukkuen luottopelaajana ja ollut säännöllisesti avausviisikossa.