Henna Sandvik on solminut kasvattiseuransa Hongan kanssa jatkosopimuksen.

Viime kaudella Sandvik oli 16-vuotiaana voittamassa 19-vuotiaiden tyttöjen Suomen koripallomestaruutta sekä juhlimassa naisten I-divisioonan voittoa. Kesällä Sandvik pelasi WU16-maajoukkueessa, joka säilytti paikkansa upeasti EM-kisojen A-divisioonassa.

– Alkukesä meni osaltani kuntoutuessa loukkaantumisesta ja nuorten PM-kisat jäivät väliin. Niiden jälkeen pääsin mukaan ja vaikka valmistautuminen Makedonian Skopjessa pelattuihin EM-kisoihin jäikin vähän lyhyeksi, olivat kisat sekä joukkueelta ja itseltäni tosi hyvät, Sandvik kertaa seuran tiedotteessa.

Koko EM-kisaturnauksessa 180-senttinen Sandvik urakoi tilastokeskiarvon 13,9/8,9/1,4.

Sandvik on pelannut Hongassa kaikki pelivuotensa, ja nyt hän ottaa ensiaskeleensa Suomen korkeimmalla sarjatasolla tutussa ympäristössä.

– Olen pelannut Hongassa jo tosi kauan. Klaus Rauhansalo on ollut valmentajani oikeastaan kaikki juniorivuodet ja innostanut pienestä asti treenaamaan. Juniorivuodet Klausin ja sitten Susan (Susanna Strömberg) kanssa ovat luoneet hyvän pohjan koripallouralle. Täällä saan harjoitella monen valmentajan kanssa ja koen, että mahdollisuudet kehittyä pelaajana on tosi hyvät. Lisäksi joukkue on tuttu. Nyt lukioon siirtyessä oli muitakin vaihtoehtoja, mutta lopulta päätös jäädä kasvattajaseuraan oli helppo tehdä, Sandvik kommentoi.

Hongan naisten päävalmentaja Kimmo Kujansivu näkee tulevan kauden haastaja-asetelman kehittävänä nuoreen ikäänsä nähden jo paljon kokeneelle Sandvikille.

– Naisten joukkueessa Henna pääsee päivittäin haastamaan itseään amerikkalaisvahvistusten kanssa ja saa ottaa oppia itseään kokeneemmilta pelaajilta. Hennalta löytyy intohimoa lajiin, urheilullisuutta sekä kokemusta kansainvälisestä kilpailusta, jotka edesauttavat uuteen kilpailutilanteeseen sopeutumista, Kujansivu avaa.

Lähde: Koripalloliiton sivut.