Pelattujen miesten maaotteluiden kaikkien aikojen listan kärkisijaa isännöivä Forssan Koripoikien kasvatti ja Susijengin teräsmies Tuukka Kotti, 36, ylitti lauantai-iltana Tampereella 1500 maaottelupisteen rajan. Kotti on heittänyt nyt miesten maajoukkueurallaan 1504 pistettä.

Kotti liittyi haamurajan ylityksellään harvojen kastiin, sillä vain 11 pelaajaa ennen häntä on upottanut miesten maaotteluissa vähintään 1500 pistettä.

Kaikkien aikojen listan kärjessä komeilee yksinoikeudella Kari Liimo hurjalla 2457 pisteen saaliillaan. Kotin edellä listan 11. sijalla viihtyy ToPo-legenda Kari-Pekka ”Pere” Klinga, joka ehti pussittaa maajoukkueuransa aikana 1589 pistettä.

Kotti on pelannut miesten maajoukkueurallaan tähän asti uskomattomat 197 ottelua. Ensimmäisen miesten maaottelunsa Kotti pelasi jo elokuussa 2000 PM-kisojen ottelussa Tanskaa vastaan.

Kotin vanavedessä Shawn Huff ohitti lauantaina Pekka Markkasen kaikkien aikojen pistelistalla ja nousi puolestaan 13. sijalle. Huffilla on kasassa nyt 1440 maaottelupistettä.

Samalla Shawn Huff otti Hanno Möttölän kiinni pelattujen maaotteluiden listan 4. sijalla. Sekä Möttölä että Huff ovat nyt kumpikin pelanneet 165 miesten maaottelua.

Lähde: Basket.fi