Tomas Murphy löysi uuden osoitteen

© Kuva: Getty Images

Tomas Murphy, 21, on löytänyt NCAA-uralleen uuden osoitteen, kun Murphyn veljeskatraan nuorin ilmoitti siirtymisestään Vermontin yliopistoon.

Murphy pelasi päättyneellä kaudella kolmatta vuottaan Northeasternissä, mutta kausi päättyi loukkaantumisen vuoksi jo neljän ottelun jälkeen. Murphy sai NCAA:lta poikkeusluvan pelata vielä kaksi kautta yliopistokoripalloa.

Vermont on nouseva koripallokoulu, joka on esiintynyt NCAA:n lopputurnauksessa tämän vuosituhannen puolella seitsemän kertaa ja ansaitsi paikan myös tämän kevään lopputurnaukseen voitettuaan America East -konferenssin runkosarjan. NCAA:n lopputurnaus kuitenkin peruttiin koronavirusepidemian vuoksi.

Tomas on Murphyn veljeskatraan nuorin ja esiintyi Sudenpennuissa kesän 2016 20-vuotiaiden miesten EM-kisoissa Helsingissä. Suomi haki seitsemästä ottelustaan kolme voittoa Murphyn urakoidessa sinivalkopaidoille 3,9 pistettä ja 2,3 levypalloa ottelua kohden.

Turnauksen parhaassa ottelussaan Murphy nosteli 13 pistettä ja kauhoi kahdeksan levypalloa, kun Sudenpennut haki sensaatiovoiton sittemmin EM-kultaa voittaneesta Espanjasta.

Lähde: Basket.fi