Pudotuspeleihin mielivä Lapuan Kobrat onnistui harvinaisessa tempussa, kun sarjakärki Salon Vilpas hävisi jatkoajan jälkeen 114–107, 97–97 (48–48). Tappio oli Vilppaalle vasta kauden viides 32 ottelusta.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli todella tasainen. Ilman Teemu Rannikkoa Lapualle saapunut Vilpas ei onnistunut Kobria jaloistaan karistamaan.

Heti toisen puoliajan alussa Vilpas karkasi kymmenen pisteen johtoasemaan. Parhaimmillaan Vilpas johti 13 pisteellä.

Niin vain Kobrat kiri viime minuuteilla Vilppaan rinnalle. Zane Waterman tasoitti ottelun kylmäpäisellä kolmosellaan vain kolme sekuntia ennen päätössummeria.

Jatkoajalla Kobrat johti alusta loppuun asti. Peräti 17 Kobrien jatkoaikapistettä riittivät Vilppaan kuuden ottelun voittoputken katkaisemiseen.