Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue päätti Romanian Oradeassa pidettävien B-divisioonan EM-kisojen alkulohkonsa voittoon, kun Sudenpennut tyylitteli ylivoimaisen voiton Valko-Venäjästä 113-68 (45-31). Suomi sijoittui A-alkulohkossa kolmanneksi ja pelaa sijoista 9-16.

Avausneljänneksen jälkeen Suomi keräsi kaksinumeroisen johdon ja myllytti eron selkeisiin lukemiin puoliajan jälkeen. Pukukoppitauon jälkeen Sudenpennut vei kolmannen neljänneksen 31-17 ja ilotteli murskalukemat latomalla päätösneljänneksellä taululle 37-20 oivalla hyökkäyspelaamisella.

– Aloitimme turnauksen kolmella peräkkäisellä pelillä, joista kolmantena henkinen pääoma ei riittänyt. Nyt pääsimme viettämään kaksi välipäivää, joista toisen käytimme punttisalilla ja toisen erinomaiseen tunnin korisharjoitukseen, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen aloitti.

– Se heijastui heti tähän peliin. Aggressiivisuus oli samalla tasolla kuin ensimmäisessä ja toisessa pelissä.

Suomi onnistui laajalta rintamalta, kun kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät Matias Suvanto (17/4), Lassi Nikkarinen (13/0), Lasse Gummerus (12/5), Hannes Pöllä (12/6), Edon Maxhuni (11/4) ja Henri Kantonen (10/2). Lisäksi Eero Innamaa (5/1) ja Valtteri Leppänen (9/3) toivat lisäleveyttä vaihtopenkiltä.

Suomi pelaa seuraavan kerran perjantaina 21. heinäkuuta kello 14, kun vastaan asettuu Slovakia.

– Tarkoituksena on pitää sama aggressiivisuuden taso loppupelien ajan ja pyrkiä voittamaan jäljellä olevat kolme ottelua.

Lähde: Koripalloliiton sivut.