Suomen maajoukkueen takamies Sasu Salin aloitti toissaviikonloppuna kautensa Gran Canarian riveissä komeasti Espanjan Supercupin voitolla. Finaalissa kaatui suursuosikki Barcelona.

Salin kertoo mestaruuden aiheuttaneen juhlaa Las Palmasissa.

– Las Palmasiin palattuamme kuulimme lentokentän matkatavarahihnoille asti, kuinka fanit pitivät meteliä ja lauloivat voittolauluja. Lentokentän pienehköön terminaaliin oli pakkautunut viitisen sataa ihmistä ja poliisit tekivät meille tietä, että pääsimme ylipäätään kävelemään aulan poikki, Salin kuvaili meininkejä koripalloliiton tiedotteessa.

Espanjan ACB-liigaa värittävät tällä kaudella muutkin suomalaiset. Toista kauttaan Gran Canarialla pelaavan Salinin lisäksi sarjaan siirtyivät Barcelonaa edustava Petteri Koponen ja Estudiantes Madridiin liittynyt Jamar Wilson.

Kaksikosta molemmat ovat Susijengin takamiehiä.

– Suomalaiskohtaamiset tuntuvat herättävän mielenkiintoa myös Suomessa. Hiljattain yksi nuori pelaaja viime kesän korisleiriltäni laittoi viestiä, että on tulossa varta vasten Barcelonaan katsomaan Barcan ja meidän välistä ottelua. Toivottavasti Petterikin on kuntoutunut siihen mennessä, Salin kertoi.

Salinin Gran Canarian kausi jatkuu tänään Andorran vieraana.