Ranskan LF2:ssa alkavat pudotuspelit lauantaina. Annika Holopaisen Montbrison kohtaa puolivälierässä runkosarjan voittaja Toulousen.

Montbrison sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi monivaiheisen runkosarjan jälkeen. Joukkueen runkosarjaan mahtui sekä nousuja että laskuja.

– Runkosarja oli aika ailahteleva. Meillä oli tosi hyvä loppuvuosi, mutta sitten kauden lopussa taas hävisimme pelejä. Meille tuli siinä paljon loukkaantumisia ja aloittava jenkkimme loukkaantui loppukaudeksi ja yksi ranskalaispelaajamme ura päättyi loukkaantumiseen. Itsekin olen pelannut kipujen kanssa pitkään, joten siinä mielessä voimme olla ihan tyytyväisiä, että pääsimme pudotuspeleihin. Toulouse on ykkössuosikki nousemaan, joten kova vastus on tulossa, Holopainen pohjustaa tulevaa puolivälierää Koripalloliiton sivuilla.

Vaikka sarjataulukon perusteella lähtökohdat otteluun ovat selkeät, niin Holopainen muistuttaa kaiken olevan mahdollista.

– Lähdemme pelaamaan ennakkoluulottomasti. Sarja on tosi tasainen ja kauden aikana on nähty kuinka kärkijoukkueet ovat hävinneet myös häntäpään joukkueille. Meillä on mahdollisuudet yllättää, mutta kyllä Toulouse on ennakkosuosikki.

Holopaisella on ollut vaivaa läpi kauden, mutta on valmis pinnistämään vielä kauden loppuhuipennuksen.

– Olen treenannut aika rajoitetusti, mutta peleissä olen sitten pelannut. Aika paljon on tullut syötyä kipulääkkeitä, Holopainen kertoo.

– Mutta innolla odotan pudotuspelejä, vaikka loppukautemme meni huonosti. Se on kuitenkin kauden parasta aikaa ja viimeksi, kun pelasin Ranskassa Reimsissä, niin kausi loppui kesken enkä päässyt pelaamaan pudotuspelejä. Hyvillä mielin ja iloisena lähden kohti tätä haastetta Toulousea vastaan, jatkaa Holopainen.

Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

Lähde: Basket.fi