Helsinki Seagullsin mestaruuskausi 2022-23 tarjosi valtavan määrän tarinoita, joita tunnelmoida vielä vuosikymmenten päässä.

Timo Heinosen mittava Korisliiga-ura alkoi kaudella 1999-2000 PuHun riveissä. Nyt 975 ottelun ja kymmenen himmeämmän mitalin jälkeen Pantteripatsas on löytänyt tiensä Timin käsivarsille.

Läpi Korisliigan finaalien Antti Kanervo näytteli rauhoittajan roolia tilanteissa, joissa hänen joukkuetoverinsa alkoivat tuuletella ennen aikojaan. Syykin tähän on selvä. Syksyllä 2008 alkaneen miesten pääsarjauransa aikana Äänekosken Huiman kasvatti on edennyt joukkueineen Korisliigan finaaleihin kolme kertaa vain vetääkseen lyhyemmän korren ja päättänyt kautensa pronssimitaleihin viisi kertaa.

Korisliigan kevään 2023 finaalit ratkaisseessa kuudennessa osaottelussa Kanervo uskalsi lopulta puhjeta tuuletuksiin, kun Lassi Nikkarisen kolmen pisteen heitto vei Seagullsin 88-63-johtoon minuutti ja 23 sekuntia ennen loppua.

– Moni aloitti juhlat jo minuuttia, pari aikaisemmin, mutta mä toppuuttelin, että ei vielä, ettei munata tätä hommaa. Kun Lassi pisti kolmosensa sisään, sitten padot aukesivat, eikä voinut enää pidätellä, Kanervo kertaa ottelun loppuhetkien tunnereaktiotaan Koripalloliiton sivuilla.

Heinonen debytoi Korisliigassa kaudella 1999-2000, jolloin Martti Ahtisaari oli vielä Suomen presidentti ja maan valuutta oli markka.

Kolmen SM-hopean ja seitsemän SM-pronssimitalin jälkeen Pussihukkien kasvatti sai palkintokaappiinsa sen kirkkaimman mitalin.

– Useimmiten uralla on ollut tosi kivaa, välillä on ollut ihan hirveää, mutta jostain on aina löytynyt se energia jatkaa, Heinonen puolestaan huomauttaa.

Seagulls aloitti ensi kauden joukkueensa rakentamisen tutusta miehestä, kun Heinonen allekirjoitti maaliskuussa 1+1-vuotisen sopimuksen.

– Nyt ainakin nautitaan rauhassa muutama päivä, Heinonen naurahtaa kysyttäessä tulevasta kesäharjoittelusta.

Lähde: Basket.fi