NBA-seura Chicago Bulls voitti ensimmäisen kotiottelunsa tänä kautena ja katkaisi samalla kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa, kun Bulls voitti United Centerissä Detroit Pistonsin 106-112. Bullsin suomalaispelaaja Lauri Markkanen heitti ottelussa 14 pistettä.

Ottelu eteni valtaosin Bullsin komennossa, kun kotijoukkue johti kolmannella neljänneksellä parhaimmillaan 16 pistettä. Pistons kiri, kävi jopa johdossakin, mutta ratkaisuhetkillä Zach LaVine vei kahdella kolmosellaan Bullsin lopullisesti johtoon.

Markkanen sai peliaikaa reilut 25 minuuttia, joiden aikana syntyi monipuolisesti tilastot 14 pistettä, viisi levypalloa, neljä syöttöä ja kaksi riistoa. Pelitilanneheittonsa hän upotti 4/9, joista kolmoset 3/7.

Päätösneljänneksellä Markkanen jouduttiin ottamaan vaihtoon lievän vamman takia, eikä hän enää palannut parketille. NBC Sportsin toimittaja K.C. Johnsonin tietojen mukaan vamma ei kuitenkaan ollut niin paha, etteikö hän olisi voinut palata kentälle tarvittaessa.

– Minulla on kaikki hyvin. En tiedä tarkkaan, mitä tapahtui. En muista yksittäistä tilannetta. Se oli kylkeni, ja olin vielä valmiina pelaamaan, mutta jätkät pelasivat kentällä todella hyvin, Markkanen kertoi.

Bullsin pistemiehiin Markkasen ohessa kuuluivat LaVine (26/5), Otto Porter Jr. (22/6) ja Wendell Carter Jr. (16/11). Pistonsilta kotijoukkueelle eniten harmaita hiuksia aiheuttivat Andre Drummon (25/24) ja lämpimän vastaanoton chicagolaisyleisöltä saanut Derrick Rose (23/1/7 syöttöä), joka valittiin kaudella 2010/11 Bullsin paidassa NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Bulls pelaa seuraavan kerran sunnuntaina Indianassa Pacersia vastaan.

Lähde: Koripalloliiton sivut.