Suomi kohtaa koripallon EM-kisoissa tänään tiistaina Kreikan. Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann ei pidä Suomea suosikkina, vaikka joukkue on voittanut kolmesta pelistään kaksi.

Dettmann nosti maanantain tiedotustilaisuudessa esiin Kreikan ja Suomen välisen eron pelattujen Euroliiga-otteluiden määrässä. Kreikan pelaajilla otteluita on 663, Suomen pelaajilla 130.

– Se kertoo kaiken. Se kertoo kuka on suosikki. Se kertoo, että Kreikalla on hyviä pelaajia ja Kreikan koripallon perinteistä, Dettmann sanoi Yle Urheilun mukaan.

20-vuotiaan superlupauksen Lauri Markkasen häikäisevät otteet eivät ole yllättäneet Dettmannia.

– Minulla ei ole tapana luoda kovin vahvoja ennakko-odotuksia. En ainakaan nähnyt mitään syytä, miksi Lauri ei voisi pelata tällaisia otteluita.

– Luonnollisista syistä huomio kohdistuu aina yhteen yksilöön, mutta eihän se niin ole. Joukkue tuo yksilön esiin ja toisaalta yksilö tuo joukkueen esiin, Dettman filosofoi.

– Joukkueen täytyy ymmärtää, että nyt tuo kaveri on kuumana ja hänelle täytyy pelata palloa, ja nyt taas tälle toiselle kaverille. Etukäteen ei voi koskaan tietää kuinka hyvin tämä vuorovaikutus toimii. Tähän asti se on toiminut tässä joukkueessa hyvin. Esimerkiksi Puolaa vastaan ei olisi ollut mitään mahdollisuutta päästä pelaamaan voitosta, jos Petteri Koponen ei olisi päässyt peliin mukaan.

Puola-ottelussa loukkaantuneiden Jamar Wilsonin ja Mikko Koiviston tilanne paluun suhteen on yhä auki.

– Pelaajat joutuivat jättämään kentän. He eivät pystyneet harjoittelemaan tänään. Teemme mitä voimme saadaksemme heidät pelikuntoon. Toivomme ihmettä.