NBA:n kesän 2017 varaustilaisuuden seitsemäntenä pelaajana varattu Lauri Markkanen, 20, teki virallisen ensiesiintymisensä uuden joukkueensa Chicago Bullsin jäsenenä. Yhdessä Minnesotasta siirtyneiden Zach LaVinen ja Kris Dunnin kanssa esitelty Markkanen huokui itsevarmuutta chicagolaismedian edessä. Markkanen poseerasi kuvaajille uudella pelinumerollaan, #24.

– Pystyn pelaamaan niin isona laitahyökkääjänä kuin sentterinäkin. Se ei ole minulle mikään ongelma. Olen pelannut elämäni aikana koripallon jokaisella viidellä pelipaikalla molemmissa päissä kenttää, kohautti Markkanen olkiaan heti lehdistötilaisuuden ensimmäiseen hänelle kohdistettuun kysytykseen vastatessaan.

– Puolustuksessa minulla on vielä paljon töitä tehtävänä, mutta olen luonteeltani sellainen, että menen salille ja teen töitä, kunnes tulen paremmaksi. Olen vakuuttunut siitä, että kaikki luonnistuu.

Viikonloppuna New Yorkista uuteen kotikaupunkiinsa Chicagoon matkustanut Markkanen on ottanut ensituntumaa Bullsin harjoituskeskukseen Advocate Centeriin ja keskustellut joukkueen valmennusjohdon ja johtoportaan kanssa roolistaan ja tulevasta kaudesta. Kulttuurien väliset erot ovat Markkasen mukaan olemattomat, ja hän odottaa sopeutumisen Chicagoon sujuvan omalla painollaan.

– Minulla ei ole koskaan ollut minkäänlaisia ongelmia Yhdysvalloissa. Täällä eläminen on ollut helppoa. Näkemäni perusteella Chicagossa on samanlaista kuin kotipuolessa, ja uskon viihtyväni täällä varsin hyvin.

Markkanen pääsi lehdistötilaisuuden loppuvaiheilla ”mankeliin”, kun Chicago Bullsia aina 1980-luvulta seurannut tunnettu koripallojournalisti Sam Smith kysyi tämän mielipidettä kuulumisestaan ”ison, pehmeän eurooppalaispelaajan” kategoriaan.

– En koe kuuluvani siihen ryhmään. Pelaan äärimmäisen kovaa. Kyseinen stereotypia on minulle tuttu, mutta uskon, että ulkomailta NBA:han tulevat pelaajat haihduttavat hitaasti, mutta varmasti moiset epäluulot tiehensä.

Markkaseen uskovien joukkoon ilmoittautui myös kolmannen kautensa Chicago Bullsin päävalmentajana aloittava Fred Hoiberg.

– Laurin kyky levittää peliä ja pelata kumpaakin pelipaikkaa etukentällä myötäilee tämän liigan kehityskulkua. Heittämisen lisäksi hän osaa pistää palloa lattiaan, ja lisäksi hän on urheilullisempi kuin moni luulee. Hänestä tulee olemaan paljon iloa meille.

Lähde: Basket.fi