Susijengin Mikko Koivisto hamuaa tulevalla kaudella mestaruutta Salon Vilppaan riveissä, mutta sitä ennen edessä on vilkas maajoukkuekesä ja syksyllä EM-kisat.

Viime kausi?

– Ihan hyvä fiilis, loppui vähän pettymykseen, mutta kun miettinyt kautta jälkikäteen, niin ihan hyvä fiilis kaiken kaikkiaan.

Ensi kauden tavoite varmaan mestaruus?

– Ilman muuta. Jäi vähän kesken se meidän tavoitteeseen pääsy. Ainoa oikea lähtökohta.

Odotukset maajoukkueen kesään ja syksyyn?

– Keskittyminen siirretty nyt maajoukkueeseen. Innoissaan, että leiritykset alkavat. Kaikki katseet elokuun viimeisessä päivässä, kun pelit alkaa. Kaikki mitä seuraavina viikkoina tehdään, tehdään sillä hetkeä varten, että ollaan valmiita. Odotan sitä ja koko prosessia sitä ennen. Mahtava juttu.

Millainen valmistautumisohjelmanne mielestäsi on?

– Kyllä se meidän kesän ohjelma on hyvä ja on tarpeeksi haastetta. Kovia pelejä. Rakennettu tosi hyvin. Tavoitteet on siellä elokuun lopussa. Jotkut miettii varmasti, että pelit alkaa tosi nopeasti ja on vähän aikaa valmistautua ja yhteisiä treenejä. Se on osa prosessia. Toiminut ennenkin edellisinä kesinä. Mielestäni tosi hyvä ohjelma rakennettu.

Millainen Susijengi on koossa tälle kesälle?

– Koko aika tuntuu, että porukka kovenee ja kovenee. Viime kesänä oli yksi kovimmista porukoista mitä minun aikana on ollut. Nyt on vielä kovempi. Kilpailu joukkueen sisällä pelipaikoista kasvaa. Hyvä juttu meille kaikille. Mitä enemmän suomalaisia pääsee Eurooppaan pelaamaan koviin sarjoihin. Se on hyödyksi heille, mutta myös maajoukkueelle ja suomalaiselle koripallolle. Positiivinen juttu.

Lauri Markkanen on vallannut otsikot, miltä se tuntuu?

– Tekee tosi hyvää lajille. On ollut hienoa katsella koripalloilijan silmin, kun hän on ollut jokaisessa mediassa. Kaikki jutut on tietysti Lauri ja Lauri ja Lauri, mutta koripallo saa näkyvyyttä, sitä meillä ei ole ikinä liikaa ollut. Hyvä juttu meille.

Entä odotukset kotikisoihin ja omaan rooliin Susijengissä?

– Itse kisoista – on kiva päästä pelaamaan kotiyleisön eteen. Meillä ei ole ollut ikinä menestymisen paineita, mutta nyt lähtökohta on se, että alkulohkosta mennään jatkoon. Jos jäädään alkulohkoon, se on pettymys. Omaa roolia en ole miettinyt. Katsotaan millaiseksi joukkue muodostuu. Kun on ollut pidempään mukana, niin tietyillä pelaajilla on oma rooli. Tietää mitä meiltä odotetaan, toisin kuin uudemmilla kavereilla.