Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi helmikuussa 115 stipendiä vähävaraisien perheiden koripallon harrastamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseen.

Joulukuussa 2018 perustettu rahasto auttoi vähävaraisia perheitä nyt jo kahdettatoista kertaa. Rahasto jakoi helmikuussa115 stipendiä ja kaikkiaan 20 900 euroa. We deliver -rahasto on nyt tukenut reilun neljän vuoden aikana 228 909 eurolla ja 841 stipendillä vähävaraisten perheiden koripalloharrastusta.

– Tämän kierroksen hakemusmäärä oli itselleni pienimuotoinen shokki. Tukea hakeneita perheitä oli noin 400 kappaletta, joka on tuplaten aiempiin hakukierroksiin verrattuna. Maailman poliittinen tilanne yhdistettynä kohonneisiin elinkustannuksiin on ajanut monen perheen todella vaikeaan tilanteeseen. Lasten ja nuorten hyvinvoinnin takia harrastukset ovat viimeisiä kohteita, josta perheet ovat valmiita tinkimään, Koripalloliiton yhteyspäällikkö Jussi Laurila kommentoi Koripalloliiton sivuilla.

We deliver -rahaston seuraava hakukierros järjestetään keväällä, kun rahasto sai merkittävän lahjoituksen helmikuussa. Ylimääräinen hakukierros mahdollistaa kausimaksujen tukemisen ja seuraavan koriskauden aloittamisen puhtaalta pöydältä.

– Haluan korostaa lahjoitusten ja lahjoittajien merkitystä rahaston toiminnalle. Työryhmämme joutui tekemään tällä hakukierroksella koviakin päätöksiä tuen saajien suhteen. Juuri päättyneellä hakukierroksella peräti 280 perhettä jäi taloudellisen tuen ulkopuolelle, Laurila päättää.

Lähde: Basket.fi